Nyt madpakkehus på Odden

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune tager første spadestik til et nyt madpakkehus på Odden, der skal indbyde til naturoplevelser for små og store helt tæt på byen.

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune tager første spadestik til et nyt madpakkehus på Odden, der skal indbyde til naturoplevelser for små og store helt tæt på byen.

Skoleelever, børnehavebørn, familier og andre skovgæster på Odden kan glæde sig til at nyde den medbragte madpakke i tørvejr. Om lidt skyder et nyt overdækket madpakkehus nemlig op på den lysning, der tidligere har huset tennisbaner og et klubhus.

Det er Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune, der står bag initiativet. Huset er første etape af et større projekt ”Naturoplevelser og aktiviteter på Odden”, der har som mål at tilbyde en række aktiviteter med fokus på leg, læring og ophold i naturen tæt på midtbyen og vandet.

Snobrød og udendørsundervisning

Madpakkehuset bliver omkring 100 m2 med plads til 30-40 mennesker. Det får to toiletter og en udendørs vask. Det er blandt andet tanken, at byens institutioner kan benytte faciliteterne i dagtimerne som udeskolerum.

– Allerede nu er Odden meget brugt af byens skoler, børnehaver, dagplejere. Derfor er vi glade for nu at kunne give dem tag over hovedet. Huset bliver også indrettet med en stor skærm, som kan bruges til undervisning siger direktør for Teknik & Miljø i Silkeborg kommune, Jann Hansen.

– Det er unikt at have et offentligt naturareal så tæt på byens gågader, og vi håber selvfølgelig også, at mange flere – løbere, gående, familier og andre med hang til naturen vil benytte huset og lave snobrød over det nye bålsted, siger skovrider ved Naturstyrelsen, Søren Hald.

Hunde er fortsat velkomne
Odden er statsskov og forvaltes af Naturstyrelsen Søhøjlandet. I dag er Odden et yndet sted for hundeejere at lufte deres hund uden snor. Af hensyn til de nye aktiviteter for børn og voksne i området vil det imidlertid være nødvendigt at lade det normale regelsæt for hundeluftning gælde på Odden.

 – Hunde vi fortsat være velkomne på Odden, men de skal være i snor. Heldigvis kan de hundeejere, der gerne vil gå tur med hunden uden snor, benytte Lysbro skov, der ligger lige på den anden side af Søndre Ringvej. Her er der 150 ha skov, hvor man fortsat må lufte hunden uden snor, siger Søren Hald.  

Flere aktiviteter på tegnebrættet
I første omgang er der alene bevilliget penge til madpakkehuset, men parterne har mange flere projekter i ærmerne, som de håber på at få mulighed for at realisere blandt andet et udkigstårn, en naturlegeplads, en fiske- og badebro og badestrand.

Byggeriet udføres fra januar til maj 2017.

 

Fakta

Byrådet har bevilliget 1.mio., Naturstyrelsen har bevilliget 400.000,- og Friluftsrådet har bevilliget 50.000,- til projektet.

Madpakkehuset er en del af partnerskabsprojektet ”Naturoplevelser og aktiviteter på Odden i Silkeborg By”. Det er et GudenaaPartnerskab, der, sammen med en lang række andre partnerskaber, arbejder med at udvikle friluftslivet omkring Gudenåen fra kilde til fjord. Parterne i projektet er:

• Th. Langs Skole og SFO

• Kornmod Realskole

• Turisme Silkeborg

• Lokalrådet for Silkeborg City

• Alderslyst Lokalråd

• Friluftsrådet

• Naturstyrelsen Søhøjlandet

• Silkeborg Kommune, Natur og Miljø, og Kultur og Fritid

Kontakt

Naturstyrelsen Søhøjlandet

Skovrider, Søren Hald: 2288 9990

Silkeborg Kommune

Direktør for Teknik & Miljø, Jann Hansen: 2148 5543

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top