Nyt lyskryds skal minimere kø på Søholt

31. juli lyder første fløjt på Jysk Park. Det vil skabe øget trafik på Søholt. Derfor forbedrer Silkeborg kommune forholdene omkring Søholt og etablerer et nyt lyskryds.

Når Jysk Park indvies slut juli, indvier Silkeborg kommune samtidig et nyt lyskryds. Det er T-krydset ved Ansvej og indkørsel til parkeringspladsen ved Jysk Park, der omdannes til et lyskryds. Samtidig udvides adgangsvejen, så der er to spor ud og ét ind. Det skal gøre det nemmere for bilister at komme til og fra Søholt – specielt ved de store arrangementer.

Dog vil det ikke være muligt helt at undgå kø. Det nye stadion har plads 10.000 tilskuere, men udvidelsen af vejene tager udgangspunkt i 6.000 tilskuere.

– Vi er meget opmærksomme på trafikafviklingen, og vi er i dialog med Vejdirektoratet om mulige tiltag for at skabe bedre kapacitet i deres kryds ved Ansvej, Nordre Ringvej og Nørreskov Bakke, såfremt dette bliver nødvendigt siger formand for Vej & Trafikudvalget Frank Borch-Olsen.

På dage, hvor der forventes flere end 6.000 tilskuere på stadion, vil krydset blive manuelt betjent af politi og hjemmeværnet. Det vil blandt andet være tilfældet, når stadion åbner d. 31. juli 2017.

Bedre forhold for cyklisterne

Cyklisterne kan også glæde sig til bedre forhold. I krydset etableres såkaldte cykelshunts, så de, der kommer fra Silkeborg mod stadion og fra stadion mod Ansvej, kan svinge til højre uden om lyskrydset. Det skal både skabe bedre forhold for cyklisterne og øge sikkerheden.

Desuden får gadebelysningen en overhaling med helt nye gadelamper og ny belysning på cykelstierne.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top