Nye motorvejsskilte viser vej til Silkeborg

Det må være dansk rekord for en by ved motorvejsnettet. Ikke mindre end seks af de velkendte, brune skilte til turistattraktioner er på vej op langs Silkeborgmotorvejen. De skal guide turisterne til et af verdens mest velbevarede moselig, verdens ældste hjuldamper i drift og Nordeuropas største ferskvandsakvarium og dyrepark.

Museum Jorn, der rummer Danmarks største kunstsamling uden for Statens Museum for Kunst, har allerede sit eget brune seværdighedsskilt langs Silkeborgmotorvejen, og inden længe får museet selskab af yderligere tre lokale attraktioner. 

Vejdirektoratet har netop sagt ja til at opsætte endnu seks skilte ved motorvejsafkørslerne til Silkeborg. De betyder, at turisterne fremover også vil møde skilte på motorvejen, der gør opmærksom på Museum Silkeborg, AQUA og Hjejlen. 

Skilte vil gavne hele kommunen
– Vi har så meget at byde på i Silkeborg Kommune, så det er skønt, at vi nu får lov at skilte med yderligere tre store attraktioner langs Silkeborgmotorvejen. Jeg tror på, at det vil få endnu flere turister til at dreje af mod Silkeborg – til gavn for hele kommunen, siger formand for Vej- og Trafikudvalget Frank Borch-Olsen.

Også turistchef hos VisitSilkeborg Liselotte Nis-Hanssen har store forventninger til de nye skilte. 

– Jeg er meget begejstret. Det er en fantastisk mulighed for at synliggøre de store kulturoplevelser, vi også tilbyder i Silkeborg Søhøjlandet – Danmarks Outdoor Hovedstad. For dem er der rigtig mange af. Vi glæder os til skiltene bliver rejst og håber, de vil tiltrække en masse gæster, danske såvel som udenlandske, siger Liselotte Nis-Hanssen. 

Vejdirektoratet har desuden godkendt et skilt, der skal vise vej til Søhøjlandet på Østjyske Motorvej. 

Der sker stadig drøftelse med Vejdirektoratet om placeringen af de enkelte seværdighedsskilte.

 

Om seværdighedsskiltene

  •  En attraktion skal være af særlig kulturel eller historisk betydning for at komme i betragtning til et brunt seværdighedsskilt.
  • Attraktionen skal ligge max. 15 km fra den motorvejskørsel, hvor skiltet ønskes opsat. Der kan højst være ét skilt i hver kørselsretning pr. motorvejsafkørsel.

 

Vil du vide mere, kontakt venligst:

 Frank Borch-Olsen, Udvalgsformand for Vej og Trafik, 51 59 69 81

Liselotte Nis-Hanssen, Turistchef hos VisitSilkeborg, 24 34 34 70

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top