Ny proces skal løfte hjemmeplejen

Ny proces skal løfte hjemmeplejen

Silkeborg Kommune og Ældre- og handicapudvalget ønsker at gøre hjemmeplejen endnu bedre. Derfor sætter de nu gang i en proces, der, gennem borgerinddragelse, skal belyse området og øge kvaliteten

Processen blev officielt skudt i gang fredag 7. april med en stor konference, hvor borgere, pårørende, frivillige, medarbejdere og ledere var indbudt til at deltage. Dagen blev faciliteret af dramatruppen Da Capo, der med små rollespil lagde op til debat.

Arbejdet med hjemmeplejen er en naturlig forlængelse af processen ”Det Gode Hverdagsliv på Plejecenter”, som Silkeborg Kommune og Ældre – og Handicapudvalget gennemførte sidste år. Nu er tiden kommet til hjemmeplejen, som naturligvis også skal have et kvalitetstjek.

-Vi ønsker at give alle ældre – både dem, der bor på plejecenter, og dem der bor hjemme – de bedste betingelser for et godt og værdigt liv med netop den pleje, de har behov for. Vi ved, at den største livskvalitet opnås, når man får hjælp til at kunne klare mest muligt selv. Derfor arbejder vi mere og mere med at guide og støtte borgerne til selv at kunne mestre hverdagens opgaver, siger Hans Jørgen Hørning, formand for Ældre- og Handicapudvalget i Silkeborg Kommune og fortsætter:

-Vi politikere kan selvfølgelig have en masse gode meninger om, hvad god hjemmepleje er, men det vigtigste er, at lytte til dem, det hele drejer sig om. Derfor vil vi gennem hele denne proces inddrage borgerne og deres pårørende, så vi kan tilrettelægge fremtidens hjemmepleje ud fra deres perspektiv.

Herunder kan I læse et par udtalelser fra to af deltagerne på konferencen:

Inge-Lise Tanderup, borger
”Jeg er glad for at blive inddraget og vil meget gerne give mit besyv med, hvis det kan være med til at gøre hjemmehjælpen endnu bedre. Man hører så meget skidt, men jeg har kun haft positive oplevelser med hjemmeplejen i Silkeborg Kommune. Min første oplevelse med dem var, da de kom hjem for at hjælpe min mand. I den forbindelse så de, at jeg havde det skidt og sørgede med det samme for, at jeg også fik noget hjælp.

Mit råd til dem, der skal tilrettelægge fremtidens hjemmepleje, er, at man skal sørge for, at de helt unge assistenter ikke bliver sendt ud alene første gang. Det er ikke sjovt for dem at skulle finde ud af det hele et nyt sted med en borger, de ikke kender. Derudover skal man sørge for, at assistenterne så vidt muligt aldrig kommer for sent. Hvis de ikke kommer til tiden, er det skidt for de ældre, der sidder alene og kun venter på hjemmehjælpen.”

Bente Fisker, lokalleder
”Jeg er glad for, at vi sætter hjemmeplejen under lup, og det er dejligt, at alle grupper er tænkt ind i denne workshop. Det er en fantastisk mulighed for borgerne at være med til at sætte præg på hjemmeplejen. Det er dem, det her drejer sig for. Det er dem, vi er her for. Det plejer at være medarbejderne, som bliver inddraget i processen, og det er vi også glade for, men det er godt, at udviklingen går mod at høre dem, det hele handler om – og deres pårørende.”

For mere information kontakt gerne:

Hans Jørgen Hørning
Formand for Ældre og Handicapudvalget
Mobil:27 12 75 95
E-mail: hansjh@silkeborg.dk

Martha Højgaard
Sektionsleder for Hjemmepleje og Hjemmesygepleje
Mobil: 21 69 76 57
E-mail: martha.hojgaard@silkeborg.dk

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen