Marienlund indstillet til Årets bedste sundhedsbyggeri

Silkeborg Kommunes nytænkende og demensvenlige plejecenter er nomineret til Årets bedste sundhedsbyggeri af Nohrcon.

Mange spændende sundhedsbyggerier skyder op rund om i landet disse år. Og Nohrcon sætter med prisen Årets bedste sundhedsbyggeri fokus på dem, som har gjort det ekstra godt. Fire projekter er nomineret – og Marienlund er ét af dem. 

Marienlund, som Årstiderne Arkitekter står bag, består af 120 demensvenlige boliger, hvor 96 boliger er almindelige plejeboliger og 24 boliger til ældre udviklingshæmmede.

De første borgere flyttede ind i marts 2017.


Fokus på livskvalitet og gode arbejdsforhold
På Marienlund har vi fokus på borgernes livskvalitet og velfungerende arbejdsforhold for medarbejderne. 

Målet er at kombinere det bedste fra den selvstændige bolig med plejecentrets tryghed og dermed skabe rammer for et godt hverdagsliv.

Nogle eksempler på, hvordan det er løst, er fx:

  • Loftsliftene er monteret, så de kun er synlige, når de bruges. På den måde føles boligen som et rigtigt hjem. Liftene kan samtidig køre mellem badeværelse og stue, og det gør arbejdsdagen lettere for medarbejderne
  • Boligerne har fleksible vægge og køkkenmoduler, der gør det muligt at indrette og opdele boligen efter borgerens ønsker og behov
  • Et badeværelse på skinner gør det muligt at tilpasse toilet og håndvask efter den enkeltes behov
  • Lyset i boligen kan styres, så det følger døgnets lysrytme. Dette giver bl.a. borgere med demens en roligere døgnrytme

For at skabe liv på tværs af huset er Marienlund indrettet med 4 aktivitetsrum; et herreværelse, et sanserum, et velværerum med bad og et velværerum, der stimulerer mentale funktioner.

Prisen for Årets sundhedsbyggeri 2017 bliver uddelt på Nohrcons Konference om byggeri af fremtidens plejebolig 8. november 2017. 

Du kan deltage i afstemningen her.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top