Kronprinsparret gæster Museum Jorn i Silkeborg

Kronprinsparret gæster Museum Jorn i Silkeborg

Når kronprinsparret lørdag den 25. november 2017 hædrer særlige indsatser inden for kultur og socialt arbejde, kommer festen til at foregå i Jysk Musikteater i Silkeborg. Forud for prisuddelingen gæster kronprinsparret én af Silkeborgs kulturelle perler, Museum Jorn.

Museum Jorn får forment besøg den 25. november 2017, når kronprinsparret gæster Silkeborg for at uddele Kronprinsparrets Priser.

Kronprinsparret bliver budt velkommen på Museum Jorn omkring kl. 16.50. På deres besøg vil de få en introduktion til museets store samling og opleve hovedværket ”Den lange Rejse” af Asger Jorn og Pierre Wemaëre, værker af Per Kirkeby og den aktuelle udstilling af den amerikanske kunstner Cindy Sherman. Museums direktør Jacob Thage fortæller: 

– Jeg har haft den store fornøjelse at opleve Kronprinsparrets interesse i Asger Jorns kunst, da de deltog i åbningen af vores Jorn udstillinger i Brasilien (2012) og i Chile (2013). Derfor er det en stor fornøjelse at byde dem velkommen på museet. Vi har udbygget samarbejdet med Per Kirkeby til at det nu omfatter adskillige tusinde værker og jeg glæder mig til at præsentere vores seneste udbygninger og planer for en af Danmarks største nulevende kunstnere. Museum Jorn viser for øjeblikket en udstilling af amerikaneren Cindy Sherman, en af vor tids allervigtigste nulevende kunstnere, der helt fra 70’erne foregreb vores nuværende selviscenesættende kultur på de sociale medier, som jeg ser frem til at vise Kronprinsparret.

Det er ikke første gang, Kongehuset lægger vejen forbi Museum Jorn. I februar måned besøgte Dronning Margrethe museet, da hun var med til at åbne udstillingen Jorn + Munch.

Sociale og kulturelle priser

Kronprinsparret gæster Silkeborg for at hædre ekstraordinære indsatser inden for kultur og socialt arbejde. Ifølge Bikubenfonden er det Silkeborgs bredde og aktive kulturliv og Silkeborg Kommunes sociale indsats for at få udsatte borgere i job, der har været afgørende for, at Silkeborg i efteråret blev udnævnt som værtsby for dette års prisuddeling. 

Prisuddelingen finder sted i Jysk Musikteater ved et stort liveshow, som sendes direkte på DR1 kl. 21.00. Traditionen tro uddeler kronprinsparret priserne Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris og Kronprinsparrets Stjernedryspriser.
 
Showet bliver ledt an af de to værter Stéphanie Surruque og Kåre Quist, og på aftenen optræder de tre lokale musikstjerner Shaka Loveless, Simon Kvamm og Marie Højlund.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen