Renoveringen af Trækstien fra Silkeborg til Kongensbro er i gang

Kom med til indvielsen af den nyrenoverede Træksti

Fredag den 19. maj indvies den nyrenoverede Træksti, fra Porskær til Svostrup Kro, og alle er meget velkomne til en hyggelig eftermiddag i det fri. Med renoveringen har Trækstien fået nyt liv, og er blevet farbar for gående og cyklister en større del af året.

Fredag den 19. maj 2017 kl. 16 bliver den nyrenoverede Træksti indviet i haven ved Svostrup Kro. Alle er inviteret med til en hyggelig eftermiddag i det fri med taler for Trækstien og Gudenåen og en fælles gåtur på Trækstien. 

Hele Trækstien er cirka 70 km og løber langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers. I perioder har naturstien været ufarbar på grund af oversvømmelser, og derfor har Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune arbejdet tæt sammen om at renovere stien fra Silkeborg mod Kongensbro. Sidste år blev den første fase af den nyrenoverede sti, fra Silkeborg til Porskær, indviet. Nu er turen kommet til anden fase af renoveringen, der tæller de cirka 12 kilometer af stien, som går fra Porskær til Svostrup Kro. 

Renoveringen har betydet, at stien er blevet hævet med cirka en halv meter og gjort halvanden meter bredere ved, at der er blevet lagt grus på stien. Tiltaget gør, at strækningen forventes at være tør og farbar for gående og cyklister i cirka 10 måneder om året.

Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen arbejder løbende på at skaffe flere midler til renoveringen af den resterende strækning fra Svostrup til Kongensbro.

Læs mere om Trækstien

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen