I 2021 tager Silkeborg Kommune første spadestik til nyt lyskryds ved Center Nord

I 2021 tager Silkeborg Kommune første spadestik til nyt lyskryds ved Center Nord

Byrådet har besluttet at frigive 52,9 mio. kr. til et nyt lyskryds på Viborgvej og Nordre Ringvej. Det skal være med til at sikre bedre fremkommelighed og frede Nørrevænget for trafik.

Ved at hæve Nordre Ringvej op på samme niveau som Viborgvej kommer de to veje til at mødes i et lyskryds. Derudover bliver der svingbaner i lyskrydset til at sikre, at svingende bilister ikke spærrer vejen og skaber kø.

Brokbjergvej lukkes ud mod Viborgvej, og Nørrevænget aflastes for gennemkørende trafik. Der etableres enkeltrettede cykelstier i begge sider af vejen. Krydset udbygges så det er klar til 2030-trafikken.

Trafiksikkerhed og fremkommelighed

Det nye kryds skal sikre en bedre afvikling af trafikken på de to store indfaldsveje til Silkeborg i fremtiden og vil gøre Nørrevænget mere fredelig.

Samtidig er krydset ved Center Nord en del af en større indsats for at øge trafiksikkerheden og fremkommeligheden på Viborgvej.

Siden motorvejens åbning er trafikken steget markant på Viborgvej, som bilerne fra sidevejene har svært ved at komme ud på eller over – hvilket kan skabe farlige situationer på den trafikerede vej.

Vores indsatser på Viborgvej:

 • Et lyskryds i Kjellerup i 2019
 • En venstresvingsbane i Resdal, som forventes færdig inden udgangen af 2020
 • En tunnel i Skægkær i 2014
 • Lyskrydset ved Center Nord

Få mere at vide om projektet under “Her bygger vi” på Silkeborg.dk og i nedenstående video fra 2019 om trafikken på Viborgvej.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

1 kommentar til “I 2021 tager Silkeborg Kommune første spadestik til nyt lyskryds ved Center Nord”

 1. Som cyklist i området føler jeg mig ikke tryk ved sådan et kryds, et andet nyt kryds i området er tydeligvis ikke særlig godt udtænkt eller implementeret og er noget overdimensioneret. Det nye lyskryds på Kejlstrupvej/Bredhøjvej kan man knap nok cykle over inden lysket skifter fordi det er så enormt. De er tydeligvis ikke særlig eftertænksom når det kommer til cykler eller gående og de følger ikke god sikker trafik design. Det er næsten amerikansk inspireret trafik design i hvor egoistisk og elendigt det er over for al trafik som ikke er biler og går ud fra at alle har biler og bor langt uden for byen og ingen i nærområdet skal kunne komme nemt omkring gående eller på cykel.

  Grunden til at trafikken ikke kan komme ud nogle gange er fordi der kommer bølger af biler ad gangen, nok på grund af at de holder tilbage for de to nye lyskryds ved motorvejen som burde være rundkørsler. Rundkørsler skaber gradvis trafik og ikke bølger som blokere trafikken og de er noget sikrere.

  Nogle gange kan bilerne ikke engang se noget for hinanden, den ene skal til højre og kan ikke se noget for den bil som skal til venstre og omvendt, det har vist altid været et problem men nu når de har tilføjet et ekstra problem med trafikbølger og flere biler ad gangen er det blevet værre. Det T-kryds har altid haft brug for at blive ændret, men ved denne løsning har de bare sløjfet det kryds helt så nu skal biler køre uden om. I øjeblikket er det nok endnu værre på grund af at vejen er spæret.

  Når de alligevel udskifter så mange lyskryds i området med nye ENORME lyskryds kunne de lige så godt have lavet noget bedre som for eksempel rundkørsler som er sikrere, og så ville de virke bedre sammen for at undgå bølger og så kan rundkørsler generelt håndtere mere trafik. Af hvad jeg kan måle på google maps og se på billederne er der plads nok til en rundkørsel lige så stor som den på den anden side af bakken.

  Trafiksikkerhed, fremkommelighed og frede er ikke hvordan jeg ville beskrive hvad Silkeborg har gang i trafik-mæssigt ved at lave kæmpe lyskryds. Man får ikke mindre trafik ved at lave infrastruktur og udvikling som “tvinger” flere biler ud på vejene pga. dårlig udspredt planlægning. Jeg håber jeg tager fejl og jeg venter spændt på at se hvad der sker, men det ser ikke godt ud indtil videre. Og så er amerikansk udspredt planlægning ikke lige så økonomisk som tætter alternativer hvilket er derfor at mange amerikanske byer er finansielt er totalt i det røde. Center Nord indkøbsområdet og de nyere boligområder ved Nordre Højmarksvej er meget Amerikansk-inspireret forfærdelig udvikling af blinde boligveje og det er den type udvikling som amerikanske byer ikke tjener nok skat ved at bygge men i stedet mister penge på og derfor de går bankerot. Den type udvikling får flere unødvendige biler på vejene og tvinger folk til at have bil.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen