Hundredvis af ældre var en tur i cirkus

Hundredvis af ældre var en tur i cirkus

I går skiftede hundredvis af ældre deres vante rammer på plejecentrene ud med et cirkustelt. Cirkusforestillingen var med til at fejre, at vi i Silkeborg Kommune er godt i gang med projektet ”Det Gode Hverdagsliv”.

I går var omkring 1400 plejehjemsbeboere, deres pårørende, frivillige omkring plejehjemmene, plejepersonale og deres børn en tur i cirkus. Forestillingen var en fejring af projektet ”Det Gode Hverdagsliv”, som skal være med til at give de ældre en god og indholdsrig hverdag.

En af de spændte tilskuere var Svend Rasmussen, som var taget i cirkus sammen med de andre beboere fra Marienlund Plejecenter. For ham var cirkusturen et ”festligt afbræk i hverdagen” som han havde set meget frem til. En oplevelse som hos ham især også vækkede gode minder:

– Det må være 40-50 år siden, jeg sidst var i cirkus. Jeg kan huske klovnen med den røde næse fra dengang. Jeg synes, numrene er blevet meget bedre, var Svends status, efter han havde set de første cirkusartister indtage manegen. 

For Birgit Højberg fra Dybdal Daghjem var oplevelsen ”uvurderlig”, da hun i mandags var i cirkus for allerførste gang:

-Jeg føler mig som barn igen, sagde Birgit fornøjet efter mødet med klovne, heste og akrobater i forestillingens første halvdel. 

Cirkusforestillingen var også en god anledning til, at de ældre og deres nærmeste kunne få en hyggelig og anderledes oplevelse sammen.

-Det er rigtig vigtigt med gode oplevelser sammen, så længe det er muligt, sagde Gurli Jensen, som havde sin mor på 94 år, Irma Hansen, under armen. 

En hverdag fuld af livskvalitet

Efter et grundligt arbejde i 2016, er Silkeborg Kommune nu nået i mål politikken for ”Det Gode Hverdagsliv”. Det var cirkusforestillingen i Cirkus Arena med til at markere og fejre. 

Projektet skal blandt andet sørge for, at de ældre har en hverdag fuld af livskvalitet og gode oplevelser. Plejecentrene skal være et hjem, hvor den enkelte borger kan leve et værdigt liv med mulighed for at dyrke sine interesser og bruge sine evner bedst muligt i en hjemlig og tryg atmosfære. 

Læs meget mere om tankerne bag ”Det Gode Hverdagsliv”

Se indslag i TV2 Østjylland

Se indslag i TV MIDTVEST

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen