Godt boligområde i Silkeborg har kæmpet sig væk fra ghettostempel

Godt boligområde i Silkeborg har kæmpet sig væk fra ghettostempel

Boligområdet Lupinvej/Resedavej i Silkeborg er inde i en meget positiv udvikling, og opfylder nu kriterierne for ikke længere at optræde på den årlige ghettoliste, som boligministeren i dag har offentliggjort.

Silkeborgs borgmester Steen Vindum besøger i dag boligområdet for at lykønske beboerne, direktørerne og formændene for de to boligorganisationer og lederen af den boligsociale helhedsplan med den positive udvikling.

– Vi har i fællesskab arbejdet målrettet med en række indsatser, som vi nu ser resultatet af. Resedavej og Lupinvej et er et godt, trygt og bynært boligområde, hvor rigtig mange er glade for at bo. Derfor er jeg utrolig glad for den udvikling, som nu gør, at området ikke længere står på ghettolisten. Selv om området ikke længere er på listen over ghettoområder vil vi fortsætte indsatserne, siger borgmester Steen Vindum.

– Det er et godt område, som helt klart fortjener at få fjernet ghettostemplet. Vi har et godt samarbejde og en god koordinering med kommunen, siger direktør Flemming Jensen, AAB.

Direktør René K. Rasmussen, AB, tilføjer:

– Kommunen har intensiveret beskæftigelsesindsatsen, vi har fået fleksible udlejningsregler for at regulere beboersammensætningen, og det boligsociale arbejde i helhedsplanen er blevet styrket og udviklet.

Gennem en række år har området været i en positiv udvikling, hvor den boligsociale indsats har fokuseret på beboernes tryghed og trivsel, uddannelse og beskæftigelse samt forebyggelse og forældreansvar.

– Boligorganisationerne og kommunen bakker op om de boligsociale indsatser i området, indsatserne bliver løbende udviklet, og vi kan se, at de virker, siger leder af den boligsociale helhedsplan Mia Butler.

En intensiveret beskæftigelsesindsats er blevet prioriteret politisk, og resultaterne af det tætte samarbejde mellem kommune, helhedsplan og beboere om at få flere i arbejde eller uddannelse har givet den positive udvikling indenfor ghettokriteriet om tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse, som gør, at boligområdet ikke længere er på ghettolisten.

I 2021 begynder arbejdet med en byudviklingsplan for området, som skal være med til at løfte områdets egen identitet og styrke områdets forbindelser til den øvrige by. Det kan fx involvere udvikling af beboerhuset, udenoms arealer og cykelstier gennem området.

Fakta om boligområdet Lupinvej/Resedavej

Placering: Silkeborg by, 1,5 km fra centrum
Beboere: 1.882
Lejligheder: 760 i 3-etager blokke
Bygget: 1967-70, renoveret 2006-10
Tryghed: Høj i målinger

Se den nye ghettoliste på Transport- og Boligministeriets hjemmeside. 

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen