God trivsel blandt folkeskoleeleverne i Silkeborg Kommune

Forvandlingen af Thorning Skole

Thorning Skole har igennem det sidste år forvandlet sig til en moderne skole med multifunktionelle lokaler og levende fællesrum.

Selvom Thorning Skole er blevet mindre, har den alligevel fået mere plads. Udnyttelse af kvadratmeter og smartere indretning har givet skolen mere plads til det vigtige – klasselokaler, faglokaler, fællesrum, SFO og personalefaciliteter.

Det har kunnet lade sig gøre, fordi gangarealer og depotrum er blevet reduceret. Før forvandlingen havde Thorning Skole 1.300 m2 gangarealer. I dag har den kun 330m2.

En tættere skole

Med ombygningen har Thorning Skole også fået et stort fællesområde lige i midten, som nu er skolens pulserende hjerte.

-Der er kommet liv i Thorning Skole efter ombygningen. Der foregår hele tiden noget i skolens centrum, og vi er kommet tættere på hinanden. Det er rart at mærke, siger skoleleder på Thorning Skole Lone Stig Andersen og udpeger det bedste ved moderniseringen:

– Det vi mærker allermest i hverdagen, er de store og topmoderne klasserum. De er rare og lækre at komme ind i. Førhen var rummene gamle og slidte. Det er et dejligt løft, fortæller hun.

Funktionelle klasser

Skolens klasse- og faglokaler er blevet funktionelle. For eksempel er det muligt at opdele et klasselokale i seks ved hjælp af gardiner af scenetekstil, som også forbedrer akustikken. De er monteret i skinnesystem fra lastbiler, så de er robuste.

I stedet for at have monofunktionelle faglokaler har skolen fået multifunktionelle faglokale. Det betyder, lokalerne i højere grad bliver brugt i løbet af dagen, i stedet for de står tomme, når ingen elever for eksempel har madkundskab.

Af den gamle skole

Thorning Skole trængte til en overhaling, fordi der siden dens fødsel i 1960 er bygget til igen og igen. Det resulterede i en langstrakt skole i flere etager med cirka en halv kilometer gangareal.

Som en del af forvandlingen bliver en fløj fra 1958 revet ned sammen med to pavilloner i starten af 2018, og skolen er allerede nu i ét plan. Moderniseringen af Thorning Skole satte Silkeborg Kommune i gang i starten af 2017 med et budget på mere end 17 millioner kroner.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen