Flere gode idrætsoplevelser til svagtseende og blinde

I Silkeborg Kommune tilbyder vi nu flere træningstilbud for svagtseende og blinde.

Dét at bruge vores krop, få sved på panden og et smil på læben i fællesskab med andre, er noget af dét, som gode idrætsoplevelser kan.

Desværre er det ikke alle, der har samme mulighed for at få den oplevelse. Det vil vi gerne ændre på i Silkeborg Kommune.

Sammen med Sundhedshuset, Synskonsulenterne, Idræt om Dagen samt frivillige motionsvenner kan vi fra september 2017 tilbyde to nye hensyntagende træningstilbud for blinde og svagtseende i Sundhedshuset på Toldbodgade.

I praksis betyder det, at svagtseende og blinde har mulighed for selvtræning på Sundhedshusets træningsmaskiner hver tirsdag morgen og fredag eftermiddag. Derudover kan de med træningstilbuddet ’Træd til’ prøve kræfter med tandemcykling hver tirsdag eftermiddag fra Sydbyhallerne på Jernbanevej.

– Jeg kan mærke, at jeg har fået mere energi efter at være startet med træningen, og det giver mig lyst til at lave endnu mere bevægelse i hverdagen. Jeg har fået lettere ved at samle ting op fra gulvet, som jeg har tabt. Og har fået lettere ved at binde mine snørebånd, fortæller Connie Ohrt, som har deltaget i den ugentlige træning.

Også Birgit Jakobsen, der har været på tur med tandemcyklen, er blevet bidt af den nye træningsform:

– For mig gælder det også om at komme ud i naturen og få frisk luft samtidig med at jeg får pulsen op. Dét at komme afsted sammen med andre styrker min livskvalitet og fællesskabet omkring cykelturen motiverer mig til at komme igen.

Begge projekter giver mulighed for, at synshandicappede og seende kan få nogle gode idrætsoplevelser sammen, da de bruger frivillige som træningspartnere. 

Er du interesseret i at blive frivillig på projektet, kan du kontakte Kaspar Ginnerup Knudsen, Leder af Idræt om Dagen på Kasparginnerup.knudsen@silkeborg.dk.

 Fakta:  

  • Træningstilbuddene i Sundhedshuset er målrettet blinde og svagtseende i alderen +60 år eller førtidspensionister
  • Træningstilbuddet ’Træd til’, tandemcykling for svagtseende og blinde, er for alle aldersgrupper og er skabt i samarbejde med Idræt om Dagen i Silkeborg og Dansk Blindesamfund

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top