Flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet

Flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet


Silkeborg Kommune satser på at få flygtninge ind i brancher med gode jobchancer og fortæller om indsatsen på KL’s Integrationstræf 16 tirsdag 13. september.

Flere flygtninge skal forsørge sig selv. Det er målet i Silkeborg Kommune, som blandt andet satser på branchepakker med praktikforløb i udvalgte brancher, som mangler ufaglært arbejdskraft.

Fire medarbejdere fra Silkeborg Kommune og én fra Sprogcenter Midt fortæller om indsatsen, når Kommunernes Landsforening tirsdag 13. september ved Integrationstræf 16 i Kolding sætter fokus på at få flere flygtninge i job.

I branchepakkerne veksler undervisning i sprog og fag med praktik ude i virksomhederne. Målet er på 42 uger at sluse flygtningene ind i syv brancher med gode jobchancer. Det er rengøring, handel, landbrug, transport, bygge og anlæg, hotel og restaurant samt pleje og omsorg.

”Vi møder stor forståelse fra lokale virksomheder, og vi håber på, at vi når målet om, at der året ud hver måned er mindst fem, som kommer i job”, siger afdelingsleder for integrationsafdelingen i Silkeborg Kommune Kathrine Rud.

Indtil videre har otte fået job, og indsatsen skaffer også løntilskudsjob og praktikpladser. Aktuelt er to flygtninge i løntilskudsjob og 150 er i praktik eller i gang med introforløbet.

Branchepakkerne er et af flere initiativer, som skal få flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Silkeborg Kommune får også hjælp fra erhvervsfolk i netværket Let’s Join og styrker næste år yderligere indsatsen for at få flygtninge i job. Derudover vil man i samarbejde med Erhverv Silkeborg have fokus på potentielle iværksættere.

 

Yderligere oplysninger:            
Afdelingsleder for integrationsafdelingen Kathrine Rud, Silkeborg Kommune, tlf. 21 71 79 75

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen