Fire teams videre i konkurrencen om at udvikle ny Dybkærskole i Silkeborg

I et kompetent ansøgerfelt har Silkeborg Kommune valgt fire rådgiverteams til at gå videre i konkurrencen om at udvikle en ny Dybkærskole og sætte et markant præg på lokalområdet i Gødvad.

Interessen for projektet har været stor, og nu er fire teams valgt til at gå videre:

  • Arkitektfirmaet Kjaer og Richter, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og 1:1 Landskab
  • Friis og Moltke, Nøhr og Sigsgaard, Orbicon, Møller og Grønborg og Eva Gjessing
  • GPP Arkitekter, Ingeniør´ne, Labland, Ulla Kjærvang og carlberg|christensen
  • Årstiderne Arkitekter/SWECO og Autens

Teamene er blevet udvalgt på baggrund af deres erfaring inden for skoleområdet, teamets sammensætning og økonomi.

– Det er meget kompetente teams, der har budt ind på opgaven med at udvikle en ny Dybkærskole. De fire udvalgte teams har erfaringer fra lignende skolebyggerier og erfaringer med at skabe mangfoldige og inspirerende læringsmiljøer, som er helt grundlæggende aspekter i Dybkærskolens pædagogiske program. Jeg glæder mig meget til at se konkrete bud på, hvordan den nye skole kan danne rammen om et kreativt læringsmiljø samt små og store fællesskaber, siger formand for Børn- og Ungeudvalget, Søren Kristensen.

Derudover er de fire udvalgte teams lykkes med at sammensætte et kompetent team med de nødvendige kompetencer og med en klar indbyrdes rollefordeling. Desuden har teamene præsenteret en sund og stabil økonomi.

Videre proces

De fire teams har indtil slutningen af januar 2020 til at udarbejde et konkurrenceforslag. Hvert teams forslag præsenteres anonymt af en fagdommer foran et bedømmelsesudvalg med mere end 20 relevante aktører. Vi forventer at kunne offentliggøre vinderen af konkurrencen i marts 2020. 

Dybkærskolen – en del af Gødvads nye samlingspunkt

Den nye Dybkærskole skal opføres, fordi den eksisterende er nedslidt. Skolebyggeriet er en central del af en større helhedsplan for Gødvad, hvor vi de kommende år vil omdanne lokalområdets bymidte til et nyt samlingspunkt.

Beboerne i Gødvad kan udover en ny skole se frem til et nyt halbyggeri, idrætsanlæg med kunstgræsbane og byrum (byrummet er endnu ikke finansieret). Desuden anlægges der nye veje og parkering rundt om Gødvads nye samlingspunkt. Læs mere om samlingspunktet her.

Fakta om skolebyggeriet

  • Skolen skal være 10.000 etagemeter
  • Skolen skal rumme 33 klasser og 90 lærer
  • Anlægsudgifterne er ca. 200 mio. kr.
  • Skolen forventes færdig i 2023

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top