Erhvervshandleplanen 2018

Erhvervshandleplanen 2018

I Erhvervshandleplanen 2018, som skal udmønte erhvervsstrategien 2014-2018, er der afsat 4,5 millioner kroner til 12 stærke initiativer. De skal alle støtte op om den positive erhvervsudvikling i Silkeborg Kommune.

Vi har sagt det før – nu siger vi det igen: I Silkeborg vil vi vækst. Og det skal Erhvervshandleplanen 2018 hjælpe os i mål med.

– Det er vores fornemmeste opgave at sørge for, at de rette rammer er til stede, så hver enkelt virksomhed har forudsætningerne for at skabe positiv udvikling og realisere sine mål. Derfor er vi også glade for hver ny borger, der flytter til, og hver ny arbejdsplads, der bliver skabt, siger borgmester Steen Vindum. 

I Silkeborg Kommunes Erhvervsstrategi 2014-2018 stiller vi skarpt på, hvordan vi i fællesskab får gjort det endnu bedre at drive virksomhed i Silkeborg-området. Og vores overordnede mål hedder:

  • 3.000 flere arbejdspladser inden 2025
  • 100.000 borgere inden 2025
  • Være en af de 10 mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark

 Erhvervshandleplanen, der udmønter strategien, er blevet til i tæt dialog med lokale virksomheder, erhvervsfremmeaktører- og organisationer samt uddannelsesinstitutioner.

 – Det er et stærkt signal, at de lokale kræfter bakker op om strategien og har haft mulighed for at sætte deres aftryk. For en strategi er god, men den bliver først rigtig stærk, når den får liv gennem konkrete initiativer, bakkes op af handling – og når der opstår et lokalt ejerskab, fortæller Steen Vindum.

12 stærke initiativer

Erhvervshandleplan 2018 stiller skarpt på 12 stærke initiativer, der sætter handling bag ordene og sætter fart på erhvervsudviklingen.

 I alt er der afsat i alt 4,5 millioner kroner til initiativerne i Erhvervshandleplan 2018 med solide satsninger inden for bl.a. Silkeborg Jagter Talenter, gode butiks- og  by-oplevelser, tiltrækning af investeringer og nye virksomheder særligt inden for vind samt solid opbakning til markedsføring og udvikling af Danmarks Outdoor Hovedstad.

 – erhvervSilkeborg bliver operatør på en del erhvervsindsatser for 2018. Så vi ser frem til et godt samarbejde på baggrund af en fornuftig Erhvervshandleplan, hvor der blandt andet er stort fokus på at skaffe den rigtige arbejdskraft som er en stor udfordring for mange virksomheder, fortæller Peter Fabricius, souschef i erhvervSilkeborg.

I praksis betyder det blandt andet, at disse konkrete projekter sættes i søen:

  • Opkøb af nye arealer til erhvervsudvikling langs Silkeborgmotorvejen, udvikling af Erhvervskorridoren samt et nyt område til pladskrævende varegrupper ved motorvejen i Høje Kejlstrup
  • Match-making af ingeniørstuderende og faglærte med lokale virksomheder
  • Vi kårer Silkeborgs bedste butik og spisested og hjælper detailhandlen med at blive endnu bedre på de sociale medie
  • Understøtter Silkeborgs iværksættere via initiativer som G-KRAFT, Perron86 og Business Coach
  • Understøtter virksomhedernes digitalisering igennem fx Internet Week Denmark 2018 og LEADit – USEit 2018
  • Markedsfører Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad
  • Inviterer udviklere og investorer en dag til Silkeborg for at se på spændende udviklingsmuligheder

– Erhvervshandleplanen 2018 indeholder nogle solide satsninger og spændende nye tiltag, der støtter op om detailhandlen i Silkeborg Kommune. Det er vi naturligvis rigtig glade for i handelSilkeborg, siger formand Michael Schölarth.

Du kan blive klogere på alle initiativerne i Erhvervshandleplanen 2018 her.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen