Elever netværker med erhvervsfolk til fodboldkamp

Elever netværker med erhvervsfolk til fodboldkamp

Folkeskolerne i Silkeborg gik utraditionelle veje for at øge samarbejdet med det lokale erhvervsliv. Mandag 5. december kl 18:00 var kommunen nemlig kampsponsor for hjemmekampen mellem SIF og Sønderjyske på Mascot Park

Kampsponsoratet betyder, at Mascot Park 5. december vil syde af børn, teknologi og fremtidsvisioner. Alle kommunens børn får tilbudt gratis billetter og særligt fremstillede t-shirts til kampen. Og rundt omkring på stadion – bl.a. i loungen kan man besøge stande, hvor skoleelever vil vise, hvad de kan med nye teknologier som 3D printere, vinylcuttere og laserskærere. Kompetencer de har lært i såkaldte FabLabs (læs mere nederst på siden).

I pausen vil der være events, hvor eleverne – midt på banen – fyrer raketter af, som de selv har fremstillet. Derudover holder Skolechef Huno Jensen og udvalgsformand for børn- og ungeudvalget, Søren Kristensen peptalk for erhvervsfolkene med klare opfordringer til at melde sig på banen og blande sig i uddannelsen af kommunens skoleelever. Det sker både live og på storskærme undervejs i kampen.

Møder erhvervsfolkene hvor de er og har tid
Formålet med det hele er at indgå konkrete samarbejdsaftaler mellem Silkeborg Kommunes folkeskoler og det lokale erhvervsliv.

– Det er vigtigt, at folkeskolen ikke isolerer sig om sig selv men derimod åbner sig op for det øvrige samfund. Det er trods alt der, vores børn og unge skal ud og boltre sig, når de er færdige med at uddanne sig, siger Søren Kristensen og fortsætter:

-Det er også vigtigt at lytte til, hvilke behov og krav virksomhederne har til deres kommende medarbejdere. Derfor har jeg svært ved at se, at vi kan komme uden om et tæt samarbejde.

FabLab – digitalt værksted med plads til kreativitet og innovation
Silkeborg Kommune har sammen med Aarhus Universitet og tre andre kommuner udviklet konceptet FabLab, som står for ”fabrikations laboratoriet” og er digitale værksteder, hvor man kan boltre sig med den nyeste teknologi som 3D printere og vinylcuttere mv.

I første omgang er der FabLabs på kommunes folkeskoler, og i næste omgang får alle borgere mulighed for at komme direkte fra gaden og ind i et centralt FabLab på den nye Bindslevs Plads midt i Silkeborg.
Det er elever fra Silkeborg FabLab-skoler, der står for standene på stadion 5. december. Og det er hovedsageligt i forbindelse med FabLab, at skolerne gerne vil indgå samarbejder med lokale virksomheder.

– Vi skal ruste børnene til en fremtid, de ikke kender – til et arbejdsmarked, der måske kræver helt andre kompetencer end i dag. Det ved erhvervsfolkene, og de er de nærmeste til at spå om, hvad der skal til for at klare sig godt på arbejdsmarkedet både nu og i fremtiden. Derfor vil vi gøre alt for at komme i dialog med dem, siger skolechef Huno Jensen.

For mere information kontakt gerne:

Jette Hundahl Mikkelsen
Projektleder FabLab Silkeborg
Mobil: 23716800
Mail: jhmi@silkeborg.dk

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen