Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Sundhedsmyndighederne ophæver de særlige anbefalinger i Silkeborg

Sundhedsmyndighederne har vurderet smittesituationen i Silkeborg og ophæver de særlige anbefalinger og ekstraordinære tiltag i Silkeborg fra mandag 24. august 2020.

Anbefalingerne om at bruge mundbind ved indkøb i supermarkeder og store butikker i Silkeborg Kommune ophæves. Besøgsrestriktionerne på plejecentre og det sociale område ophæves. Det samme gælder anbefalingen til offentlige og private virksomheder om at lade medarbejderne arbejde hjemme i videst muligt omfang samt andre ekstraordinære anbefalinger for at begrænse smittespredning i Silkeborg Kommune. Sundhedsmyndighederne har i dag på et ekstraordinært møde vurderet situationen i Silkeborg, og på baggrund af en samlet vurdering af smittesituationen besluttet, at de ekstraordinære tiltag, som Styrelsen for Patientsikkerhed og Silkeborg Kommune iværksatte 10. august 2020 med henblik på at mindske smittespredningen, ophæves fra i dag mandag 24. august 2020. Sundhedsmyndighederne vurderer samtidig, at der i Østjylland er en relativ høj smitteudbredelse blandt børn og unge, og sundhedsmyndighederne opfordrer derfor Silkeborg Kommune til fortsat at være særlig opmærksom på det lokale arbejde med også at mindske smitteudbredelsen i den aldersgruppe. Silkeborg Kommune er allerede i tæt dialog med daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser om coronasituationen.