Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser tirsdag

Coronastatus tirsdag 1. september 2020

Smittestatus

Det seneste døgn er seks konstateret smittet med coronavirus i Silkeborg Kommune. De seneste syv dage er 21 nye smittede. Det er tre flere end i går. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune på 22,4 nye smittetilfælde den seneste uge. Dermed er Silkeborg over den bekymringsgrænse på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger fortsat udviklingen tæt.

Balleskolen sender 64 børn og 7 medarbejdere hjem
Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en elev på Balleskolen er testet positiv for coronasmitte. 64 elever og 7 vurderes at kunne have været i nær kontakt med det smittede barn, og de er mandag blevet bedt om at blive hjemme, og de må først vende tilbage til skolen, når der foreligger en negativ test for coronavirus eller de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte. Forældre og medarbejdere på skolen er informeret.

8 beboere i isolation i Bakkehuset i Kjellerup

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en pårørende til en beboer i Bakkehuset i Kjellerup er testet positiv for coronavirus. Da Bakkehuset er hjem for sårbare voksne, har Silkeborg Kommune ud et forsigtighedshensyn valgt at isolere alle husets 8 beboere indtil den pågældende beboer er testet negativ for coronavirus. Beboere, pårørende og personale er informeret.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?
Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside: Klik på ”Overblik over coronavirus”.

Bliv testet for coronavirus
Uden tidsbestilling: Det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej er åbent alle dage 9-16 til og med fredag 4. september 2020.
Med tidsbestilling: Det permanente testcenter på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Hold fast, Silkeborg
Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen