Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser onsdag

Coronastatus i Silkeborg Kommune onsdag 12. august 2020.

Smittestatus
Der er nu 37 smittede de seneste syv dage i Silkeborg Kommune. Det er 8 færre end i går tirsdag. Pas på hinanden: Hold afstand, vask hænder, sprit af – og gå hjem i isolation og ring til din læge, hvis du har du symptomer på smitte.

Silkeborg får fast corona-testcenter
Region Midtjylland planlægger i samarbejde med Silkeborg Kommune at oprette et corona-testcenter i Silkeborg i lighed med centrene i Viborg, Aarhus og Herning.
Det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 i Silkeborg by er fortsat åben mandag til fredag fra 9-16 i denne uge.
Husk dit sygesikringsbevis, og forvent, at der kan være kø for at blive testet, så vær tålmodig og medbring vand og en skyggende paraply, for det er varmt.
Bemærk, at børn under 12 år ikke kan testes ved de mobile testcentre. Det kræver særlig rutine at teste børn under 12 år. Derfor skal børn testes på en af hospitalernes testfaciliteter. Kontakt din egen læge for en henvisning.
Har man symptomer på smitte, skal man ikke møde op ved det mobile testcenter, men gå hjem i isolation og ringe til egen læge.

Besøgsrestriktioner på botilbud og forsorgshjem
For at forhindre smittespredning genindfører Silkeborg Kommune midlertidigt restriktioner for besøg på botilbud og forsorgshjem, der har beboere eller medarbejdere, som befinder sig i en risikogruppe ved smitte med coronavirus. Besøg på botilbud m.v. skal derfor foregå på udendørs arealer. Besøg på indendørs arealer kan kun ske, hvis der er tale om en kritisk situation. Besøg kan desuden tillades i borgerens egen lejlighed, hvis tilbuddets leder konkret beslutter, at 1-2 faste besøgspersoner må besøge borgerens egen del af boligen.

Svømmecenter Nordvest i Alderslyst begrænser åbningstiden
For at forebygge smittespredning har Svømmecenter Nordvest i Alderslyst i Silkeborg by ud fra et forsigtighedshensyn begrænset åbningstiderne i de kommende uger. De aktuelle åbningstider fremgår af svømmecenterets hjemmeside.

Status på plejecentre
Der er ikke konstateret smitte på Silkeborg Kommunes 22 plejecentre, hverken blandt beboere eller medarbejdere. Alle beboere og medarbejdere på plejecenteret Sandgårdsparken i Kjellerup er blevet testet, og alle test er negative. Som omtalt i statusopdateringen i går er der indført besøgsrestriktioner på alle 20 plejecentre for at reducere risikoen for smittespredning

Status på daginstitutioner
Der er ikke konstateret nye smittetilfælde i Silkeborg Kommunes daginstitutioner. Alle medarbejdere i de fire børnehuse i Daginstitution Alderslyst, herunder børnehuset Søholt og børnehuset Nørrevænget, er testet for coronavirus, og alle test er negative.

Status på skoler
Der er ikke konstateret smittetilfælde i Silkeborg Kommunes skoler, men der er fortsat børn, som holdes hjemme, fordi der i familien enten er symptomer på smitte eller et familiemedlem er konstateret smittet.

Mundbind, afstand og afspritning
Husk mundbind i offentlig transport og andre steder i det offentlige rum med trængsel, hold afstand og sprit hænder. Er du i tvivl, om du skal bruge mundbind i det offentlige rum, så brug mundbind.