Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser onsdag

Coronastatus onsdag 30. september 2020

Smitten stiger i Silkeborg

De seneste syv dage er der 39 nye smittede i Silkeborg Kommune, og målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune på 42 nye smittetilfælde den seneste uge. Silkeborg er fortsat over bekymringsgrænsen på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger udviklingen meget tæt.

Medarbejder testet positiv på Marienlund Plejecenter

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en medarbejder på 2. sal på Marienlund Plejecenter er testet positiv for smitte med coronavirus. Alle beboere og medarbejdere på 2. sal bliver testet i løbet af de næste dage. Medarbejdere anvender indtil videre værnemidler for at undgå smittespredning, og der er ekstra rengøring. Pårørende, beboere og medarbejdere er informeret.

Alle plejecentre opfordrer til udendørs besøg og brug af mundbind

Lige nu opfordrer vi alle besøgende på plejecentre til udendørs besøg og til brug af mundbind. Personalet på stedet står klar til at hjælpe, fx med at gøre klar til en gåtur. Hvis du ikke selv har mundbind, kan du få udleveret på plejecentret. Der bliver samtidig udleveret rengøringskasse til at rengøre alle flader efter et besøg.

Særlige beføjelser om besøgsrestriktioner for plejecentre og sygehuse forlænges
Social- og Indenrigsministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet forlænger muligheden for lokalt at fastsætte midlertidige restriktioner for besøg på plejecentre, plejeboliger, aflastningspladser, sygehuse og klinikker. Den oprindelige aftale gælder til 1. oktober 2020 og bliver nu forlænget til 1. marts 2021. Det sker på baggrund af den aktuelle smitteudvikling i hele landet.

Elev på Skægkærskolen er testet positiv

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en elev på Skægkærskolen er testet positiv for coronavirus. Alle nære kontakter til eleven er kontaktet og sendt hjem, indtil der foreligger en negativ test eller de har været symptomfrie i mindst 7 dage. Alle øvrige elever på skolen opfordres til at være særligt opmærksomme på symptomer og blive hjemme selv ved svage symptomer.

Bliv testet for coronavirus

Det permanente testcenter på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside: Klik på ”Information om coronavirus”.

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle borgere opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

Hold fast, Silkeborg

Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top