Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser onsdag

Coronastatus onsdag 19. august 2020

Smittestatus
Antallet af nye smittede er fortsat lavt i Silkeborg. I det seneste døgn er der kun én ny smittet. Det betyder, at der de seneste syv dage er 16 nye smittede i Silkeborg Kommune. Det er samme antal som i går. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune nu på 17,0 nye smittetilfælde den seneste uge. 

Hold fast, Silkeborg
Smittekæderne bliver brudt, fordi mange bliver testet, holder afstand, vasker hænder, spritter af, bruger mundbind og isolerer sig, hvis der er symptomer på smitte. Selv om smitten falder i Silkeborg, er det vigtigt at holde fast. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger fortsat situationen tæt og er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne. Silkeborg Kommune forventer, at sundhedsmyndighederne om kort tid vil ophæve de særlige sundhedsmæssige anbefalinger for Silkeborg, så Silkeborg igen kan følge de generelle anbefalinger og regler, som gælder for resten af landet. Indtil det sker, er de særlige anbefalinger for Silkeborg dog fortsat gældende.

Det mobile testcenter forlænges på Kejlstrupvej til og med lørdag
På grund af de mange borgere, som ønsker at blive testet for coronavirus, har Silkeborg Kommune aftalt med Region Midtjylland, at det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 forlænger åbningstiden til og med lørdag, hvor der er åbent 9-16. På Kejlstrupvej møder man blot op uden at bestille tid. Bemærk, at der kan opstå kø, da der kun er begrænset mandskab til at teste, fordi smittetallet er faldet, og andre teststeder i regionen nu prioriteres højere end Silkeborg. Så medbring tålmodighed. Se de aktuelle teststeder og tidspunkter på www.rm.dk.

Nyt testcenter på Søholt åbner i dag onsdag – husk at bestille tid
Det nye testcenter på Søholt (de hvide telte) er åbnet i dag onsdag. Husk at bestille tid til test på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se de aktuelle teststeder og tidspunkter på www.rm.dk.

Specialbørnehaven Solsikken genåbner
Specialbørnehaven Solsikken i Resenbro genåbner i morgen torsdag. Børnehaven blev midlertidigt lukket ud fra et forsigtighedsprincip, da et barn viste symptomer på smitte med coronavirus. Barnet er nu testet negativ for smitte.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen