Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 26. oktober 2020

Coronastatus mandag 26. oktober 2020

Smittestatus i Silkeborg

Smitten har i godt en uge været på retur i Silkeborg, men i det seneste døgn er 10 nye smittede med coronavirus i Silkeborg Kommune. Det er to flere end i går. Det er nu, vi skal holde fast, Silkeborg: Bliv hjemme, hvis du er syg. Se færre venner og bekendte. Brug mundbind. Og følg de fem generelle råd: Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit. Host eller nys i dit ærme. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt. Vær opmærksom på rengøring. Hold afstand og bed andre om at tage hensyn.
På grund af tekniske problemer er tallene fra Statens Serum Institut forsinkede.

Fra i dag er forsamlingsforbuddet på max 10 personer

Fra i dag og de kommende fire uger sænkes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer (dog med visse undtagelser). Samtidig anbefaler sundhedsmyndighederne, at man max samles 10 personer i private hjem, og at man i sin sociale kontakt mødes med max 10 forskellige personer ud over personer i egen husstand, på arbejde og i skole og fritidsaktivitet. Disse restriktioner og anbefalinger gælder foreløbigt til og med 22. november 2020. Statsminister Mette Frederiksen præsenterede i fredags, 23. oktober 2020, en række nye, nationale indsatser for at modvirke den stigende smitte i Danmark. Få overblik over gældende restriktioner (plakat) på den nationale hjemmeside www.coronasmitte.dk eller et mere detaljeret overblik over gældende og nye tiltag på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside.

Trekløverskolen afd. Vinderslev sender 14 elever hjem

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en elev på Trekløverskolen afd. Vinderslev er testet positiv for smitte med coronavirus. 14 børn og 1 medarbejder vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme for at bryde eventuelle smittekæder. Eleverne må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Der vil i videst muligt omfang blive sørget for hjemmeundervisning i løbet af ugen. Forældre, elever og medarbejdere er informeret.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top