Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 12. oktober 2020

Coronastatus mandag 12. oktober 2020

Mange nye smittede i Silkeborg

I det seneste døgn er der desværre hele 24 nye smittede med coronavirus i Silkeborg Kommune mod kun tre i går. De seneste syv dage er 72 nye smittede, og målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg nu på 77 nye smittetilfælde den seneste uge. Det er langt over bekymringsgrænsen på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Krisestaben følger med bekymring situationen og er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Hold afstand!

Pas på jer selv og hinanden: Smittekæderne bliver kun brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os og kontakter egen læge, hvis vi har symptomer på smitte. Krisestaben opfordrer både borgere og virksomheder til fortsat at følge de anbefalinger og restriktioner, regeringen og sundhedsmyndighederne har indført for at reducere smittespredningen, herunder forsamlingsforbuddet, brug af mundbind og i det omfang, det er muligt, at arbejde hjemmefra.

Smittede i hele kommunen og i alle aldersgrupper

En analyse af data fra Styrelsen for Patientsikkerhed af nye smittede det seneste døgn viser, at smitten er spredt i hele kommunen og i alle aldersgrupper op til 80 år. De nye smittede det seneste døgn bor i eller i nærheden af Alderslyst, Ans, Buskelund, Gjessø, Grauballe, Gødvad, Midtbyen, Resenbro, Sejs-Svejbæk, Them, Virklund og Århusbakken. Der er smitte i alle aldersgrupper med en lille overrepræsentation i de yngre aldersgrupper mellem 11-40 år.

Hold afstand – og vis det!

Fra i dag mandag 12. oktober 2020 kan du hente et badge til at sætte på tøjet for at minde andre om at holde afstand. Sundhedsstyrelsen har lavet et badge, som man kan bære for at signalere, at man gerne vil have, at andre holder afstand, så man bedre kan forebygge smitte med coronavirus. Det kan fx være relevant for borgere, der er i øget risiko for alvorlige forløb ved sygdommen, for deres pårørende og for borgere, der er bekymret for smitte. Du kan hente badget på landets apoteker eller bestille det via en række patientforeningers webshops.

Seks medarbejdere og igen beboere er testet positive på Frydenslund

I forrige uge fik Silkeborg Kommune meddelelse om, at en medarbejder på Botilbuddet Frydenslund i Silkeborg er testet positiv for smitte med coronavirus. Der blev straks iværksat isolation, smitteopsporing og test af beboere og medarbejdere. 31 beboere er nu testet negative for smitte. 32 medarbejdere er testet, og seks medarbejdere er desværre testet positive for smitte og er i isolation i eget hjem eller tilsvarende. Tre medarbejdere afventer svar på test. Aktivitetstilbuddet på Frydenlund for voksne mellem 18 – 65 år, som har et psykisk og fysisk handicap, holder efterårsferie i denne uge.

Bliv testet for coronavirus

Testcenteret på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside: Klik på ”Information om coronavirus”.

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle borgere opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top