Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 5. oktober 2020
(næste opdatering kan forventes onsdag)

Smitten er fortsat høj i Silkeborg

I det seneste døgn er 5 nye smittede med coronavirus i Silkeborg Kommune, og siden fredag er 17 nye smittede. Smitten er således fortsat høj i Silkeborg. De seneste syv dage er 30 nye smittede, og målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg på 32 nye smittetilfælde den seneste uge. I morgen har Silkeborg nu i to uger ligget over bekymringsgrænsen på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger udviklingen meget tæt.

Hold fast, Silkeborg

Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os og kontakter egen læge, hvis vi har symptomer på smitte.

To daginstitutioner og to skoler sender et antal børn og medarbejdere hjem

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at fire børn i henholdsvis to daginstitutioner og to skoler er testet positive for coronasmitte. Et antal børn og medarbejdere de fire steder vurderes at kunne have været i nær kontakt med de smittede børn, og de er blevet bedt om at blive hjemme. Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre, elever og medarbejdere er informeret. I Voel Børnehus er 20 vuggestuebørn og seks medarbejdere sendt hjem. Børnegården i Alderslyst har sendt 18 børn og syv medarbejdere hjem. Trekløverskolen afd. Kjellerup har sendt 45 elever og fem lærere hjem. Sølystskolen i Silkeborg har sendt 37 børn og ni medarbejdere hjem.

Bliv testet for coronavirus

Det permanente testcenter på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside: Klik på ”Information om coronavirus”.

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle borgere opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv., hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top