Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser lørdag

Coronastatus lørdag 22. august 2020

Hold fast, Silkeborg
Antallet af smittede stiger desværre igen. Smittekæderne bliver kun brudt, hvis vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte. De særlige anbefalinger i Silkeborg om at bruge mundbind i større butikker, arbejde hjemme i videst muligt omfang, og at aktiviteter foregår udendørs, gælder fortsat. Ligesom reglerne om mundbind i offentlig transport (gælder hele Danmark), at besøg hos ældre på plejecentre og borgere i botilbud foregår udenfor, og at restauranter, caféer og barer ikke må holde åben til kl. 2 som i det meste af resten af Danmark.

Smittestatus
Antallet af nye smittede stiger. De seneste syv dage er 19 nye smittede i Silkeborg Kommune. Det er seks flere end i går. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune nu på 20,2 nye smittetilfælde den seneste uge. Dermed er Silkeborg igen over den bekymringsgrænse, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Til sammenligning er der i Aarhus 162 nye smittede de seneste syv dage, svarende til 46,4 nye smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Her falder antallet af smittede.

Det mobile testcenter på Kejlstrupvej er lukket søndag og åbent igen mandag
Der er fortsat rigtig mange i Silkeborg, som ønsker at blive testet for coronavirus. Derfor har Silkeborg Kommune aftalt med Region Midtjylland, at det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 bliver i Silkeborg hele næste uge mandag til fredag 9-16. Bemærk der er lukket i morgen søndag. Ved det mobile testcenter møder du blot op uden at bestille tid. Bemærk, at der kan opstå kø, så medbring tålmodighed. Tjek også, at der ikke sker ændringer i åbningstiden på www.rm.dk, så du ikke går forgæves.

Nyt testcenter på Søholt er åben – husk at bestille tid
Det nye testcenter på Søholt (de hvide telte) er åben. Her skal du bestille tid til test på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se de aktuelle teststeder og tidspunkter på www.rm.dk.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen