Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser fredag

Coronastatus fredag 2. oktober 2020 (næste status kommer mandag 5. oktober, medmindre der kommer afgørende nyt inden).

Smittestatus

Siden onsdag er der 7 nye smittede i Silkeborg Kommune. De seneste syv dage er der kommet 28 nye smittede i Silkeborg Kommune, og målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune på 30 nye smittetilfælde den seneste uge. Silkeborg er fortsat over bekymringsgrænsen på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger udviklingen meget tæt.

Ny midlertidig hjælpeordning til forældre, der skal passe børn med coronavirus

Et politisk flertal har vedtaget en midlertidig hjælpeordning til forældre, der skal passe børn, der er smittet med coronavirus. Forældre får mulighed for at søge dagpenge i perioden, hvor barnet er hjemsendt og skal passes. For at kunne bruge ordningen, skal du som forælder kunne dokumentere, at barnet er hjemsendt. Læs mere om den nye ordning på www.borger.dk/covid19-dagpenge  

Hurtig test af pædagogisk personale

Du kan komme foran i testkøen, hvis du i forbindelse med dit arbejde har været i tæt kontakt med et barn eller kollega, der er smittet med coronavirus. Vær opmærksom på, at du skal være vurderet til at være en nær kontakt for at få en fast track testtid. Du får information om, hvordan du bestiller en fast track testtid, hvis du bliver vurderet som nær kontakt.

Malmhøj: Ingen beboere eller øvrige medarbejdere smittet

Mandag blev en medarbejder på Malmhøj Plejecenter testet positiv for coronavirus. Siden er samtlige beboere og medarbejdere blevet testet. Testsvarene viste, at ingen øvrige medarbejdere eller beboere er smittet.

Alle plejecentre opfordrer til udendørs besøg og brug af mundbind

Vi opfordrer fortsat alle besøgende på plejecentre til udendørs besøg og til brug af mundbind. Personalet på stedet står klar til at hjælpe, fx med at gøre klar til en gåtur. Hvis du ikke selv har mundbind, kan du få udleveret på plejecentret. Der bliver samtidig udleveret rengøringskasse til at rengøre alle flader efter et besøg.

Bliv testet for coronavirus

Det permanente testcenter på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside: Klik på ”Information om coronavirus”.

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle borgere opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

Hold fast, Silkeborg

Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen