Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning fredag – Pas på hinanden også i sommervejret

Coronaopdatering

Smittestatus
Der er nu 22 smittede de seneste syv dage i Silkeborg Kommune. Det er 1 mere end i går, men tallet ventes at stige efter weekenden i takt med resultaterne fra de testede borgere.

Mikroudbrud på Lupinvej/Resedavej i Silkeborg by
Det mobile testcenter fra Region Midtjylland åbnede i dag ved beboerhuset Kejlstrupvej 51, og du kan gratis blive testet både lørdag og søndag fra 9-15. Husk dit sygesikringsbevis – og vand og en skyggende paraply, for det bliver varmt, hvis der er kø for at blive testet. Politiet vil være til stede ved testcenteret for at vejlede borgerne i området. Boligforeningerne har i dag sendt en sms til alle beboere med en opfordring om at blive testet, og skoler og daginstitutioner i området har informeret forældre via Aula (skoler), Daycare (daginstitutioner) og Tabulex (dagplejen), og der er også ringet rundt eller er taget direkte kontakt til forældre i området. Der er desuden en god kontakt til foreninger og flere bydelsmødre i området, ligesom der sættes skriftlige informationer op i området. Hjælp hinanden, så vi kan få smitten bremset.

Søbade m.v.
Pas på jer selv og hinanden i det gode sommervejr. Politiet vil i weekenden intensivere sin patruljering de steder, hvor der ofte er mange forsamlet, bl.a. ved søbadene. Politiets anbefaling er klar: Søg væk fra områder, hvor mange mennesker er samlet – også selvom vejret indbyder til udeaktiviteter. Politiet håber, at det ikke bliver nødvendigt at udstede opholdsforbud. Husk også at få vand i varmen.

Skolestart/daginstitution/dagpleje
Vi glæder os til at se jeres børn på mandag, hvor mange kommer tilbage efter skoleferien. Vores ledere og medarbejdere vil sørge for, at det fortsat er både trygt og sikkert for børnene at komme tilbage, og vi følger fortsat de retningslinjer og anvisninger, som sundhedsmyndighederne løbende opdaterer. Husk at børn med symptomer på smitte ikke skal møde op i dagtilbud eller skole. Er du usikker eller i tvivl om noget, så kontakt personalet eller skoleleder/institutionsleder. Vi glæder os til at se jeres børn igen.

Plejecenteret Sandsgårdsparken i Kjellerup
Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt os, at en pårørende til en beboer på plejecenteret er testet positiv for smitte. Beboerne, pårørende og medarbejdere er informeret. Af forsigtighedshensyn bliver alle beboere og medarbejdere i de kommende dage testet for smitte, og indtil resultatet foreligger er der indført et midlertidigt besøgsforbud for pårørende, ligesom den pågældende beboer er isoleret i sit hjem indtil en test viser, at beboeren ikke er smittet. Der er ikke endnu konstateret smitte blandt hverken beboere eller personale.

Pas på hinanden: Hold afstand, vask hænder, sprit af – og gå hjem i isolation og ring til din læge, hvis du har du symptomer på smitte.