Coronasmitte og vaccinestatus fredag

Coronasmitte og vaccinestatus fredag 9. april 2021
(næste opdatering ventes mandag 12. april 2021)

Smittekort og grafer over smitteprocent og aldersfordeling af smittede bringes hver mandag (se nedenfor).

Coronasmitte og vaccinestatus fredag 9. april 2021

(næste opdatering ventes mandag 12. april 2021)

Smittestatus i Silkeborg

Samfundet er på vej til at genåbne, så pas fortsat på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. Hold fast, Silkeborg.
9 (+2) er testet positive det seneste døgn. (+/- i forhold til tallet i går)
0,27 % (samme) er testet positive ud af 14.926 testede den seneste uge.
40 (+1) er testet positive den seneste uge.
43 (+1) pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.
2.559 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud. Tallene indeholder kun PCR-test.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinestatus i Silkeborg

14.332 (14,9 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination.
7.558 (7,9 %) er færdigvaccinerede.
835.271 (14,3 %) danskere har fået 1. vaccination.
431.805 (7,4 %) er færdigvaccinerede.
Se vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post.

Store vaccinationsdag på mandag

Antallet af vacciner, der kommer til Danmark, vokser markant i de kommende uger og måneder. Mandag 12. april 2021 holder vaccinationscentrene i Danmark den anden generalprøve på at vaccinere op mod 100.000 mennesker på én enkelt dag. Formålet er, at regionernes vaccinationscentre får afprøvet organiseringen og kapaciteten af centrene, når der skal vaccineres mange tusinde personer på en enkelt dag.

Overblik: Hvor langt er vi med vaccinationerne?

I næste uge begynder vaccinationen af de 72-74-årige.
Gruppe 1 = beboere på plejehjem: I Silkeborg har 96 % fået 1. stik, 93 % er færdigvaccinerede.
Gruppe 2 = +65-årige som får praktisk hjælp og personlig pleje: I Silkeborg har 94 % fået 1. stik, 87 % er færdigvaccinerede.
Gruppe 3 = +85-årige: I Silkeborg har 94 % fået 1. stik, 87 % er færdigvaccinerede.
Gruppe 4 = frontpersonale i sundheds-, ældre- og dele af socialsektoren: I Region Midtjylland har 68 % fået 1. stik, 34 % er færdigvaccinerede. Specifikt på plejecentre i regionen har 74 % fået 1. stik, 53 % er færdigvaccinerede.
Gruppe 5 = personer i særlig risiko og pårørende: I regionen har 85 % fået 1. stik, 52 % er færdigvaccinerede. Gruppen ventes færdigvaccineret i første uge af april.
Gruppe 6 = udvalgte pårørende til gruppe 5: I regionen har 15 % fået 1. stik, 4 % er færdigvaccinerede. Gruppen ventes færdigvaccineret i første uge af april.
Gruppe 7 = 80-84-årige: I regionen har 86 % fået 1. stik, 6 % er færdigvaccinerede. Gruppen ventes færdigvaccineret ved udgangen af april.
Gruppe 8 = 75-79-årige: I regionen har 29 % fået 1. stik, 2 % er færdigvaccinerede. 
Gruppe 9 = 65-74-årige: Vaccination af de tre ældste årgange begynder i næste uge. Hjælp din far, mor, onkel og tante med at holde øje med invitationen, booking af tid og transport til vaccinationscenteret.
I januar fik Danmark ca. 225.000 vacciner, i februar ca. 390.000, i marts ca. 860.000, i april ventes ca. 1,2 mio. og i maj ca. 1,9 mio. vacciner. Hele befolkningen ventes lige nu færdigvaccineret i tredje uge af juli.
Se vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller med fysisk post.

Overblik: Naturlige bivirkninger ved vaccination

Alle vacciner har bivirkninger. Det gælder også vaccinerne mod coronasmitte. De fleste oplever ingen eller meget få bivirkninger. Der er normalt tale om milde og forbigående bivirkninger. Det kan være smerte og rødme, der hvor man er blevet stukket, eller reaktioner som træthed, hovedpine, muskel- og ledsmerter, kulderystninger og let feber – det er influenzalignende symptomer. Det er et naturlige tegn på, at kroppens immunsystem reagerer på vaccinen. Ved sjældne, mere alvorlige symptomer som svære allergiske reaktioner, vejrtræningsbesvær og hævelser i ansigtet bør du søge læge. Sundhedsstyrelsen har udgivet en plakat med eksempler på de almindelige bivirkninger ved vaccination mod COVID-19. 

Sølystskolen i Alderslyst sender 19 elever hjem

En elev på Sølystskolen i Alderslyst er testet positiv. 19 elever og to lærere er sendt hjem i isolation. De må vende tilbage til skolen efter skolens anvisninger. Forældre, elever og medarbejdere er informeret.

Informationer gentaget fra i går:

Testcentre udvider åbningstiderne i Kjellerup, Them, Ans, Gjern og Kragelund

Flere og hyppigere test er forudsætningen for en forsigtig og sikker genåbning af samfundet. Derfor udvider alle hurtigtestcentrene i Silkeborg Kommune åbningstiderne fra på søndag. Se åbningstiderne nedenfor.

Nyt testcenter åbner i Lunden i Silkeborg midtby

Onsdag 14. april 2021 åbner et helt nyt hurtigtestcenter i Lunden i Silkeborg midtby. Åbningstiden er alle ugens dage kl. 9-19. Testcenteret gør det endnu nemmere for endnu flere silkeborgensere hurtigt at blive testet for coronavirus. Der anvendes den mere nænsomme næseborstest. Flere og hyppigere test er forudsætningen for en forsigtig og sikker genåbning af samfundet. Falck driver testcenteret for Region Midtjylland i samarbejde med Silkeborg Kommune.

Midlertidigt testcenter i Alderslyst forlænges til udgangen af april

På grund af den store tilstrømning til test og for at styrke testmulighederne i Silkeborg by forlænges det midlertidige testcenter i Alderslyst til foreløbigt udgangen af april. I forrige uge blev over 600 personer testet ved centeret i Alderslyst, og over 400 blev testet 2. påskedag.

Overblik: Hurtigtestcentrenes åbningstider 

Silkeborg – Sydbyen: Sydbyhallerne. Alle dage kl. 8-20.
Silkeborg – Midtbyen: Lunden. Fra onsdag 14. april 2021: Alle dage kl. 9-19.
Silkeborg – Alderslyst: Beboerhuset, Kejlstrupvej 51. Mandag til fredag kl. 14-19, lørdag kl. 11-16. Fra søndag: Alle dage kl. 9-19. Midlertidigt testcenter til og med 30. april 2021.
Kjellerup: Fuglemosen. Mandag, onsdag og fredag kl. 14-19, søndag kl. 11-16. Fra søndag: Alle dage 9-19.
Them: Toftebjerg Medborgerhus. Tirsdag og torsdag kl. 14-19 og lørdag kl. 11-16. Fra næste uge: Tirsdag, torsdag og lørdag kl. 9-19.
Ans: Ans selskabslokaler. Tirsdag og fredag kl. 14-19. Fra næste uge: Tirsdag og fredag kl. 9-19. 
Gjern: Sognehuset. Mandag og torsdag kl. 14-19. Fra næste uge: Mandag og torsdag kl. 10-19.
Kragelund: Hallen. Onsdag kl. 14-19. Fra næste uge: Onsdag kl. 9-19.
Bliver du testet positiv for smitte med en hurtigtest (vatpind i næsen) bør du efterfølgende få en mere sikker PCR-test (vatpind i halsen):
Silkeborg: Bestil tid på www.coronaprover.dk. Testcenter Silkeborg, Søholt Idrætspark, Ansvej 102 i Silkeborg by. Du får svar efter ca. 24 timer på sundhed.dk, MinSundhed-appen eller MinLæge-appen.
Pas på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. 

Se alle dine coronatest i dit coronapas

Nu kan du se alle dine coronatest på sundhed.dk og i MinSundhed-appen. Du kan både se hurtigtest og PCR-test, herunder også, hvis du er blevet testet på en skole. MinSundhed-appen fungerer som et simpelt coronapas. Testsvarene kan du bruge som dokumentation, hvor det er nødvendigt, fx når du skal klippes. Coronapasset skal vise, om vi er færdigvaccinerede, har overstået infektion eller er blevet testet negativ for smitte indenfor 72 timer (både PCR- og hurtigtest). Børn under 15 år vil være undtaget. Fysisk dokumentation kan også bruges som coronapas. Færdigvaccinerede borgere, der ikke er tilmeldt digital post, får tilsendt dokumentation for vaccination en uges tid efter påske og derefter i takt med færdigvaccination. Dokumentation for negativ hurtigtest kan fås på teststedet, hvis du ikke kan tilgå digitalt på sundhed.dk eller MinSundhed-appen. Der arbejdes på en løsning for PCR-test samt for borgere undtaget testkrav. Dokumentation for immunitet efter sygdom kan fås hos egen læge.

Hvem kan hjælpe dig med dit coronapas?

Borgerservice får en del henvendelser om hjælp til print af midlertidigt coronapas og testsvar fra borgere, der ikke har NemID. Borgerservice har desværre ikke mulighed for at hjælpe med coronapas. Borgere, der er blevet vaccineret, vil hurtigst muligt på tilsendt et fysisk coronapas pr. brev, og indtil da, må borgerne i stedet medbringe et fysisk bevis på test-svar fra et af testcentrene, hvis de skal fx skal til frisør, og endnu ikke pr. post har modtaget coronapasset med bevis for vaccination.

Overblik: Hvad viser din coronatest?

Det er velkendt at en hurtigtest (som tages i næseborene) ikke er så nøjagtig, som en PCR-test (som taget i halsen). Fordelen ved en hurtigtest er, at den kan give personer uden symptomer et meget hurtigt svar på, om de muligvis kan være smittede. Under genoplukningen af samfundet er hurtigtest desuden en god løsning til løbende at screene befolkningen for at reducere smitten. Her er, hvad din coronatest viser:
Negativ PCR-test: Du er ikke smittet.
Positiv PCR-test: Du er smittet. Gå i selvisolation, så du ikke smitter andre.
Negativ hurtigtest: Du er meget sandsynligt ikke smittet, men får du symptomer, bør du tage den mere sikre PCR-test.
Positiv hurtigtest: Du er måske smittet. Få mistanken be- eller afkræftet med den mere sikre PCR-test. Mens du venter på resultatet: Gå i selvisolation, så du ikke smitter andre, hvis du er smittet.

Se genåbningsplanen (fra 23. marts 2021).
Se vaccinationskalender (opdateres løbende) og information om vaccination.
Se information om coronasmitte og restriktioner.
Se nationale informationer på coronasmitte.dk

 

Coronasmitte og vaccinestatus torsdag 8. april 2021

 

Smittestatus i Silkeborg

Samfundet er på vej til at genåbne, så pas fortsat på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. Hold fast, Silkeborg.
7 (+2) er testet positive det seneste døgn. (+/- i forhold til tallet i går)
0,27 % (+0,03) er testet positive ud af 14.444 testede den seneste uge.
39 (+5) er testet positive den seneste uge.
42 (+6) pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.
2.550 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud. Tallene indeholder kun PCR-test.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinestatus i Silkeborg

13.953 (14,5 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination.
7.400 (7,7 %) er færdigvaccinerede.
821.579 (14,1 %) danskere har fået 1. vaccination.
423.632 (7,2 %) er færdigvaccinerede.
Se vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post.

Testcentre udvider åbningstiderne i Kjellerup, Them, Ans, Gjern og Kragelund

Flere og hyppigere test er forudsætningen for en forsigtig og sikker genåbning af samfundet. Derfor udvider alle hurtigtestcentrene i Silkeborg Kommune åbningstiderne fra på søndag. Se åbningstiderne nedenfor.

Nyt testcenter åbner i Lunden i Silkeborg midtby

Onsdag 14. april 2021 åbner et helt nyt hurtigtestcenter i Lunden i Silkeborg midtby. Åbningstiden er alle ugens dage kl. 9-19. Testcenteret gør det endnu nemmere for endnu flere silkeborgensere hurtigt at blive testet for coronavirus. Der anvendes den mere nænsomme næseborstest. Flere og hyppigere test er forudsætningen for en forsigtig og sikker genåbning af samfundet. Falck driver testcenteret for Region Midtjylland i samarbejde med Silkeborg Kommune.

Midlertidigt testcenter i Alderslyst forlænges til udgangen af april

På grund af den store tilstrømning til test og for at styrke testmulighederne i Silkeborg by forlænges det midlertidige testcenter i Alderslyst til foreløbigt udgangen af april. I forrige uge blev over 600 personer testet ved centeret i Alderslyst, og over 400 blev testet 2. påskedag.

Overblik: Hurtigtestcentrenes åbningstider 

Silkeborg – Sydbyen: Sydbyhallerne. Alle dage kl. 8-20.
Silkeborg – Midtbyen: Lunden. Fra onsdag 14. april 2021: Alle dage kl. 9-19.
Silkeborg – Alderslyst: Beboerhuset, Kejlstrupvej 51. Mandag til fredag kl. 14-19, lørdag kl. 11-16. Fra søndag: Alle dage kl. 9-19. Midlertidigt testcenter til og med 30. april 2021.
Kjellerup: Fuglemosen. Mandag, onsdag og fredag kl. 14-19, søndag kl. 11-16. Fra søndag: Alle dage 9-19.
Them: Toftebjerg Medborgerhus. Tirsdag og torsdag kl. 14-19 og lørdag kl. 11-16. Fra næste uge: Tirsdag, torsdag og lørdag kl. 9-19.
Ans: Ans selskabslokaler. Tirsdag og fredag kl. 14-19. Fra næste uge: Tirsdag og fredag kl. 9-19. 
Gjern: Sognehuset. Mandag og torsdag kl. 14-19. Fra næste uge: Mandag og torsdag kl. 10-19.
Kragelund: Hallen. Onsdag kl. 14-19. Fra næste uge: Onsdag kl. 9-19.
Bliver du testet positiv for smitte med en hurtigtest (vatpind i næsen) bør du efterfølgende få en mere sikker PCR-test (vatpind i halsen):
Silkeborg: Bestil tid på www.coronaprover.dk. Testcenter Silkeborg, Søholt Idrætspark, Ansvej 102 i Silkeborg by. Du får svar efter ca. 24 timer på sundhed.dk, MinSundhed-appen eller MinLæge-appen.
Pas på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. 

 

Se alle dine coronatest i dit coronapas

Nu kan du se alle dine coronatest på sundhed.dk og i MinSundhed-appen. Du kan både se hurtigtest og PCR-test, herunder også, hvis du er blevet testet på en skole. MinSundhed-appen fungerer som et simpelt coronapas. Testsvarene kan du bruge som dokumentation, hvor det er nødvendigt, fx når du skal klippes. Coronapasset skal vise, om vi er færdigvaccinerede, har overstået infektion eller er blevet testet negativ for smitte indenfor 72 timer (både PCR- og hurtigtest). Børn under 15 år vil være undtaget. Fysisk dokumentation kan også bruges som coronapas. Færdigvaccinerede borgere, der ikke er tilmeldt digital post, får tilsendt dokumentation for vaccination en uges tid efter påske og derefter i takt med færdigvaccination. Dokumentation for negativ hurtigtest kan fås på teststedet, hvis du ikke kan tilgå digitalt på sundhed.dk eller MinSundhed-appen. Der arbejdes på en løsning for PCR-test samt for borgere undtaget testkrav. Dokumentation for immunitet efter sygdom kan fås hos egen læge.

 

Hvem kan hjælpe dig med dit coronapas?

Borgerservice får en del henvendelser om hjælp til print af midlertidigt coronapas og testsvar fra borgere, der ikke har NemID. Borgerservice har desværre ikke mulighed for at hjælpe med coronapas. Borgere, der er blevet vaccineret, vil hurtigst muligt på tilsendt et fysisk coronapas pr. brev, og indtil da, må borgerne i stedet medbringe et fysisk bevis på test-svar fra et af testcentrene, hvis de skal fx skal til frisør, og endnu ikke pr. post har modtaget coronapasset med bevis for vaccination.

Overblik: Hvad viser din coronatest?

Det er velkendt at en hurtigtest (som tages i næseborene) ikke er så nøjagtig, som en PCR-test (som taget i halsen). Fordelen ved en hurtigtest er, at den kan give personer uden symptomer et meget hurtigt svar på, om de muligvis kan være smittede. Under genoplukningen af samfundet er hurtigtest desuden en god løsning til løbende at screene befolkningen for at reducere smitten. Her er, hvad din coronatest viser:
Negativ PCR-test: Du er ikke smittet.
Positiv PCR-test: Du er smittet. Gå i selvisolation, så du ikke smitter andre.
Negativ hurtigtest: Du er meget sandsynligt ikke smittet, men får du symptomer, bør du tage den mere sikre PCR-test.
Positiv hurtigtest: Du er måske smittet. Få mistanken be- eller afkræftet med den mere sikre PCR-test. Mens du venter på resultatet: Gå i selvisolation, så du ikke smitter andre, hvis du er smittet.

 

Se genåbningsplanen (fra 23. marts 2021).
Se vaccinationskalender (opdateres løbende) og information om vaccination.
Se information om coronasmitte og restriktioner.
Se nationale informationer på coronasmitte.dk

 

 

 

Coronasmitte og vaccinestatus onsdag 7. april 2021

 

Smittestatus i Silkeborg

Samfundet er på vej til at genåbne, så pas fortsat på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. Hold fast, Silkeborg.
5 (+2) er testet positive det seneste døgn. (+/- i forhold til tallet i går)
0,24 % (-0,02) er testet positive ud af 14.081 testede den seneste uge.
34 (-2) er testet positive den seneste uge.
36 (-2) pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.
2.543 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud. Tallene indeholder kun PCR-test.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinestatus i Silkeborg

13.425 (14,0 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination
6.774 (7,1 %) er færdigvaccinerede.
805.236 (13,8 %) danskere har fået 1. vaccination.
415.394 (7,1 %) er færdigvaccinerede.
Se vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post.

Overblik: Hurtigtestcentrenes åbningstider 

Silkeborg: Sydbyhallerne. Alle dage 8-20.
Alderslyst: Beboerhuset, Kejlstrupvej 51. Mandag til fredag kl. 14-19, lørdag og søndag kl. 11-16. Midlertidigt testcenter til og med 11. april 2021.
Kjellerup: Fuglemosen. Mandag, onsdag og fredag kl. 14-19, søndag kl. 11-16.
Them: Toftebjerg Medborgerhus. Tirsdag og torsdag kl. 14-19 og lørdag kl. 11-16.
Ans: Ans selskabslokaler. Tirsdag og fredag kl. 14-19.
Gjern: Sognehuset. Mandag og torsdag kl. 14-19.
Kragelund: Hallen. Onsdag kl. 14-19.
Bliver du testet positiv for smitte med en hurtigtest (vatpind i næsen) bør du efterfølgende få en mere sikker PCR-test (vatpind i halsen):
Silkeborg: Bestil tid på www.coronaprover.dk. Testcenter Silkeborg, Søholt Idrætspark, Ansvej 102 i Silkeborg by. Du får svar efter ca. 24 timer på sundhed.dk, MinSundhed-appen eller MinLæge-appen.
Pas på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. 

Se genåbningsplanen (fra 23. marts 2021)

Se vacinationskalender (opdateres løbende)

Info om coronasmitte og restriktioner

Hvordan bliver jeg testet? Hvilke restriktioner gælder? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har mulighed for at isolere mig. Hvordan forebygger jeg smitte. Hvad er symptomerne? Hvad gør jeg, hvis jeg er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet? Hvor downloader jeg smittestop-appen? Hvor finder jeg informationer på andre sprog? Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om coronasmitte.

Info om vaccination

Vær tålmodig. Du skal nok få brev om vaccination, når det er din tur. Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om vaccination: Hvornår får du besked om vaccination (vaccinationskalender)? Har du brug for hjælp til kørsel til vaccination? Hvordan kan du hjælpe familiens ældre med vaccination?

 

 

 

 

 

 

 

 

Smittekort og grafer over smitteprocent og aldersfordeling af smittede bringes hver mandag.

Coronasmitte og vaccinestatus tirsdag 6. april 2021

 

Smittestatus i Silkeborg

Fra i dag kan du igen komme til frisør. Samfundet er på vej til at genåbne, så pas fortsat på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. Hold fast, Silkeborg.
3 (+1) er testet positive det seneste døgn. (+/- i forhold til tallet i går)
0,26 % (+0,01) er testet positive ud af 13.892 testede den seneste uge.
36 (+2) er testet positive den seneste uge.
38 (+2) pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.
2.538 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud. Tallene indeholder kun PCR-test.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinestatus i Silkeborg

12.975 (13,5 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination
6.669 (6,9 %) er færdigvaccinerede.
789.419 (13,5 %) danskere har fået 1. vaccination.
409.187 (7,0 %) er færdigvaccinerede.
Se vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post.

Overblik: Hurtigtestcentrenes åbningstider 

Silkeborg: Sydbyhallerne. Alle dage 8-20.
Alderslyst: Beboerhuset, Kejlstrupvej 51. Mandag til fredag kl. 14-19, lørdag og søndag kl. 11-16. Midlertidigt testcenter til og med 11. april 2021.
Kjellerup: Fuglemosen. Mandag, onsdag og fredag kl. 14-19, søndag kl. 11-16.
Them: Toftebjerg Medborgerhus. Tirsdag og torsdag kl. 14-19 og lørdag kl. 11-16.
Ans: Ans selskabslokaler. Tirsdag og fredag kl. 14-19.
Gjern: Sognehuset. Mandag og torsdag kl. 14-19.
Kragelund: Hallen. Onsdag kl. 14-19.
Bliver du testet positiv for smitte med en hurtigtest (vatpind i næsen) bør du efterfølgende få en mere sikker PCR-test (vatpind i halsen):
Silkeborg: Bestil tid på www.coronaprover.dk. Testcenter Silkeborg, Søholt Idrætspark, Ansvej 102 i Silkeborg by. Du får svar efter ca. 24 timer på sundhed.dk, MinSundhed-appen eller MinLæge-appen.

Fra i dag kan du igen komme til frisør

I dag går vi ind i næste fase af den gradvise og forsigtige genåbning af samfundet. Se genåbningsplanen (fra 23. marts 2021).

Se alle dine coronatest i dit coronapas

Nu kan du se alle dine coronatest på sundhed.dk og i MinSundhed-appen. Du kan både se hurtigtest og PCR-test, herunder også, hvis du er blevet testet på en skole. MinSundhed-appen fungerer som et simpelt coronapas. Testsvarene kan du bruge som dokumentation, hvor det er nødvendigt, fx når du skal klippes. Coronapasset skal vise, om vi er færdigvaccinerede, har overstået infektion eller er blevet testet negativ for smitte indenfor 72 timer (både PCR- og hurtigtest). Børn under 15 år vil være undtaget. Fysisk dokumentation kan også bruges som coronapas. Færdigvaccinerede borgere, der ikke er tilmeldt digital post, får tilsendt dokumentation for vaccination en uges tid efter påske og derefter i takt med færdigvaccination. Dokumentation for negativ hurtigtest kan fås på teststedet, hvis du ikke kan tilgå digitalt på sundhed.dk eller MinSundhed-appen. Der arbejdes på en løsning for PCR-test samt for borgere undtaget testkrav. Dokumentation for immunitet efter sygdom kan fås hos egen læge.

Overblik: Hvad viser din coronatest?

Det er velkendt at en hurtigtest (som tages i næseborene) ikke er så nøjagtig, som en PCR-test (som taget i halsen). Fordelen ved en hurtigtest er, at den kan give personer uden symptomer et meget hurtigt svar på, om de muligvis kan være smittede. Under genoplukningen af samfundet er hurtigtest desuden en god løsning til løbende at screene befolkningen for at reducere smitten. Her er, hvad din coronatest viser:
Negativ PCR-test: Du er ikke smittet.
Positiv PCR-test: Du er smittet. Gå i selvisolation, så du ikke smitter andre.
Negativ hurtigtest: Du er meget sandsynligt ikke smittet, men får du symptomer, bør du tage den mere sikre PCR-test.
Positiv hurtigtest: Du er måske smittet. Få mistanken be- eller afkræftet med den mere sikre PCR-test. Mens du venter på resultatet: Gå i selvisolation, så du ikke smitter andre, hvis du er smittet.

Se genåbningsplanen (fra 23. marts 2021)

Se vacinationskalender (opdateres løbende)

Info om coronasmitte og restriktioner

Hvordan bliver jeg testet? Hvilke restriktioner gælder? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har mulighed for at isolere mig. Hvordan forebygger jeg smitte. Hvad er symptomerne? Hvad gør jeg, hvis jeg er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet? Hvor downloader jeg smittestop-appen? Hvor finder jeg informationer på andre sprog? Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om coronasmitte.

Info om vaccination

Vær tålmodig. Du skal nok få brev om vaccination, når det er din tur. Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om vaccination: Hvornår får du besked om vaccination (vaccinationskalender)? Har du brug for hjælp til kørsel til vaccination? Hvordan kan du hjælpe familiens ældre med vaccination?

 

 

Se genåbningsplanen (fra 23. marts 2021). Se vaccinationskalender (opdateres løbende) og information om vaccination. Se information om coronasmitte og restriktioner. Se nationale informationer på coronasmitte.dk
Se genåbningsplanen (fra 23. marts 2021). Se vaccinationskalender (opdateres løbende) og information om vaccination. Se information om coronasmitte og restriktioner. Se nationale informationer på coronasmitte.dk

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top