Bydelsmødre vinder Sundhedsprisen 2017

Bydelsmødre vinder Sundhedsprisen 2017

Bydelsmødrene i Silkeborg gør på frivillig basis en stor indsats for at øge integrationen og trivslen for kvinder, der er nye borgere i Silkeborg Kommune. Derfor vinder Bydelsmødrene Sundhedsprisen 2017.

Arbejdet for trivsel og mental sundhed fylder meget i bydelsmødrenes aktiviteter. Der er altid plads til én mere til arrangementer, så alle kvinder med behov for at udvide deres netværk og deres viden om lokalsamfundet bliver mødt. 

At bygge bro og skabe fællesskab

Bydelsmødrene bidrager bl.a. til, at kvinder og deres familier får støtte til at forstå og bruge sundhedssystemet og korrespondancen med det offentlige eller får følgeskab til fx læge, sundhedsplejerske eller sygehus.

På samme tid arbejder Bydelsmødrene for at sætte fokus på vigtigheden af fysisk aktivitet og deltagelse i foreningslivet. Det gør de bl.a. ved at arrangere et brobygningsarrangement mellem familier og forskellige idrætsforeninger til foråret, hvor Bydelsmødrene vil stille sig til rådighed ift. at hjælpe med at forstå foreningslivet.

En gruppe bydelsmødre har netop været på et danse- og gymnastikinstruktørkursus, så foreningen fremover også selv kan tilbyde fysisk aktivitet for kvinder.

Et andet vigtigt Bydelsmødre-initiativ er arrangementer, som fx fællesspisninger, undervisning, debatter og møder på tværs af kulturer og etnicitet, der skal være med til at skabe større viden om hinanden og derved øge forståelsen og tolerancen i samfundet.

Social, fysisk og mental trivsel

Det er bl.a. Bydelsmødrenes store arbejde med at styrke trivslen og den mentale sundhed, der gør, at foreningen vinder dette års Sundhedspris.

– Bydelsmødrenes indsats gør en stor forskel for de kvinder, de er i kontakt med og for det lokalsamfund, de er en del af. Når de så samtidig er med til at styrke både deres sociale, mentale og fysiske sundhed, ja så finder vi i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget denne indsats yderst prisværdig. Bydelsmødrene skal derfor hyldes, siger Elin Sonne, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

Sundhedsprisen består af 10.000 kr., der går til prismodtagerens arbejde i foreningen.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen