Bydelsmødrene i Silkeborg gør på frivillig basis en stor indsats for at øge integrationen og trivslen for kvinder, der er nye borgere i Silkeborg Kommune. Derfor vinder Bydelsmødrene Sundhedsprisen 2017.
Arbejdet for trivsel og mental sundhed fylder meget i bydelsmødrenes aktiviteter. Der er altid plads til én mere til arrangementer, så alle kvinder med behov for at udvide deres netværk og deres viden om lokalsamfundet bliver mødt.
At bygge bro og skabe fællesskab
Bydelsmødrene bidrager bl.a. til, at kvinder og deres familier får støtte til at forstå og bruge sundhedssystemet og korrespondancen med det offentlige eller får følgeskab til fx læge, sundhedsplejerske eller sygehus.
På samme tid arbejder Bydelsmødrene for at sætte fokus på vigtigheden af fysisk aktivitet og deltagelse i foreningslivet. Det gør de bl.a. ved at arrangere et brobygningsarrangement mellem familier og forskellige idrætsforeninger til foråret, hvor Bydelsmødrene vil stille sig til rådighed ift. at hjælpe med at forstå foreningslivet.
En gruppe bydelsmødre har netop været på et danse- og gymnastikinstruktørkursus, så foreningen fremover også selv kan tilbyde fysisk aktivitet for kvinder.
Et andet vigtigt Bydelsmødre-initiativ er arrangementer, som fx fællesspisninger, undervisning, debatter og møder på tværs af kulturer og etnicitet, der skal være med til at skabe større viden om hinanden og derved øge forståelsen og tolerancen i samfundet.
Social, fysisk og mental trivsel
Det er bl.a. Bydelsmødrenes store arbejde med at styrke trivslen og den mentale sundhed, der gør, at foreningen vinder dette års Sundhedspris.
Sundhedsprisen består af 10.000 kr., der går til prismodtagerens arbejde i foreningen.