Borgmesteren indtræder i Global Parliament of Mayors

Borgmesteren indtræder i Global Parliament of Mayors

Borgmester Steen Vindum bliver en del af internationalt borgmester-netværk, der skal inspirere hinanden til gode lokale løsninger.

De 12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus, heriblandt Silkeborgs borgmester Steen Vindum, bliver på årets Folkemøde på Bornholm medlem af Global Parliament of Mayors.

Det er en international interesseorganisation, som består af borgmestre fra hele verden. På tværs af landegrænser og nationalitet udveksler borgmestrene ideer og løsninger til globale udfordringer. Organisationen er opstået som et svar på, hvordan vi kan indfri FN’s mål for en bedre verden. I fællesskab udtænker, gentænker og deler borgmestre fra hele verden de gode lokale løsninger.

”Jeg glæder mig til at høre nye og innovative bud på, hvordan vi kan løse globale udfordringer på lokalt plan. Og til at bidrage med nogle af de mange gode eksempler fra Silkeborg Kommune,” siger borgmester Steen Vindum.

Den officielle indtræden sker på Folkemødet fredag 16. juni kl. 11.30 i forbindelse med arrangementet ”Mayors rule the world”, som bliver afholdt af Business Region Aarhus. I ”skurvognen” på Indermolen i Allinge skriver Østjyllands borgmestre officielt under på indmeldelsen i Global Parliament of Mayors.

Herefter afholdes Borgmesterskabet – en quiz i at pege på flest ideer som andre byer/kommuner i Danmark og resten af verden har fået – og som er værd at kopiere. Politikere, organisationer og borgere kan deltage både på Facebook eller på folkemødet.

”Byer og netværk af byer i businessregioner er tæt på indbyggere, erhvervsledere og institutioner og kan derfor nemmere tænke i helheder, fx når vi skaber nye og bæredygtige løsninger på klimaudfordringer. Bag den Østjyske millionby står 12 byråd og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, videninstitutioner og organisationer. Her kan vi træffe beslutninger og eksekvere. Og det er netop kendetegnende for en byregion, at der kan ske handling,” siger Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs Kommune.

Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner: Hedensted, Odder, Silkeborg,

Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg, Samsø og Aarhus

Yderligere oplysninger:

Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs 2016 5414

Jane Baad Jensen, sekretariatschef Business Region Aarhus: 2372 1014

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen