Børneåbning af Kulturhovedstaden

733 børnehavebørn skaber Ønskeøen – en landartinstallation på Odden midt i Silkeborg.

I Silkeborg markereres børneåbningen af 733 børnehavebørn, som i fællesskab bidrager til landartinstallationen Ønskeøen beliggende på Odden midt i Langsøen i Silkeborg by. Ønskeøen, som kan altså opleves på såvel nært som fjernt hold, er designet af arkitekt Ragnhild Melbye.

Ønskeøen består konkret af fire store metalinstallationer med form som henholdsvis en kæmpe spiral, en fire meter høj tipi, en hule og en slangeformet væg. Installationerne, som børnene kan bevæge sig i og undersøge, er monteret med fine plexiglasdråber i fire forskellige farveskalaer.

Børnene skænker deres ønsker til Ønskeøen ved fine fingeraftryk på plexiglassene og bidrager desuden med hundrede lange snore monteret i træerne og med plexiglas, spejlfolie og pinde de selv har fundet. Sammen med de materialer, børnene har bearbejdet i børnehaverne har de forud for åbningen modtaget ”Øen i Søen” ved forfatter Bodil Nygaard. ”Øen i Søen” sætter sammen med Alberte Windings sang Ønskelandet stemningen for børnenes motivation til at ønske og de forestillinger, der er knyttet til det at ønske.

Med Ønskeøen er det intentionen at gentænke hvordan – og i hvilke formater – vi kan arbejde med synliggørelse af det børnekulturen og dermed er det vores ønske at præsentere børnene og deres voksne for en ny type æstetisk erfaring. Dels med det reflekterende og smukke plexiglas materiale. Dels ved at vi skalerer det lille format, hvor børnene sidder med deres egne få plexiglas i børnehaven til besøget på Ønskeøen, hvor bevægelse i og omkring installationerne giver dem en nær kropslig oplevelse af det store og fælles format.

Endelig får vi med Ønskeøens centrale placering mulighed for at præsentere 2017-børneåbningen for hele byens befolkning – både for dem som bevæger sig over på Odden og for dem som passerer forbi i den tætte trafik ved Langsøen.

Vi åbner – over tre gange – Ønskeøen fredag den 20. januar, hvor de 733 udstillende børn er inviteret til at opleve deres Ønskeø og til en Ønskeø-koncert ved musiker Søren Koldsen-Zederkof. Borgmester Steen Vindum står for den officielle åbning kl. 10. Desuden inviterer vi alle kommunens familier til en skumringskoncert på Ønskeøen søndag den 22. januar.

Ønskeøen er åben for alle og kan opleves til den 2. februar. Efter udstillingsperioden vil man på kommunens hjemmeside finde dokumentarfilmen ”Ønskeøen”, som fortæller om processen fra børnenes arbejde i børnehaven og oplæsning af Øen i Søen-historien til åbningen den 20. januar. Filmen er produceret af Preben Stentoft.

Arrangør: Kultur- og Borgerserviceafdelingen og Børne- og Familieafdelingen

Kontaktperson: Kulturkonsulent Ghita Warrer gw@silkeborg.dk

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top