Børn og unge får en sommer fyldt med aktiviteter i Danmarks Outdoor Hovedstad

Børn og unge får en sommer fyldt med aktiviteter i Danmarks Outdoor Hovedstad

Efter et forår med lukkede skoler og vennerne på afstand, kan børn og unge i Silkeborg Kommune se frem til en sommer fyldt med sjove tilbud

For børn og unge i hele landet har situationen under coronavirus med lukkede skoler, fritidstilbud og foreningsaktiviteter været en svær og anderledes tid. Derfor har regeringen bevilliget ekstra midler til kommunerne for at give børn og unge den bedst mulige sommer med mulighed for at deltage i flere faglige og sociale fællesskaber og aktiviteter.


B
redt udvalg på rekordtid

Det har krævet tæt samarbejde mellem Silkeborg Kommune, et bredt udsnit af lokale kulturinstitutioner og et stærkt foreningsliv at stable et program på benene, som dækker bredt på både alder og interesser over hele sommeren.

– Jeg er virkelig imponeret over, hvor langt vi er kommet på bare to uger. Jeg synes, det viser stor vilje og handlekraft blandt alle de involverede parter. Det er et vigtigt projekt, og jeg er glad og stolt over det program, vi kan tilbyde vores børn og unge i kommunen henover sommeren, fortæller Thomas Born Smidt, skolechef i Silkeborg Kommune.

Henover sommeren kan børn og unge i alderen 6 – 17 år både komme med på Fodbold Camp med SIF, Dance Camp, MTB, parkour, pulsskole, eller blive introduceret til at ro i kajak. Der er også mulighed for mere kreativ udfoldelse med vævning i naturen, akvarelmaling, Krea i Ungdomsklubben eller teater, billedkunst eller musik camps. Med andre ord: et udvalg med noget for enhver smag.

 

Alle skal med

Udover et program, der byder på aktiviteter hver eneste dag henover sommeren, har det været et mål at skabe aktiviteter i hele kommunen. Derfor vil der turnere både Outdoor og Gymnastik Karavane rundt samt Den Kørende Klub fra Ungdomsskolen i blandt andet Kjellerup, Bryrup, Ans, Fårvang og Them.

Men transporten skal ikke afholde de unge mennesker fra at kunne deltage i aktiviteter, der afholdes tættere på Silkeborg by. Der er nemlig en helt særlig mulighed for at hente børn og unge ind til flere aktiviteter henover sommeren. For at sikre at alle har mulighed for at komme og være en del af nye fællesskaber og forskellige aktiviteter, vil der gennem SFO’erne være mulighed for at aftale transport for flere børn rundt i kommunen.

Næsten alle tilbuddene er gratis, så alle har lige muligheder for at deltage. Med en bred målgruppe i børn og unge fra 6 – 17 år, er der tiltænkt aktiviteter til alle aldersgrupper, så der bliver rig mulighed for at få en sommer fyldt med sjove oplevelser og gode venskaber.


Et længevarende samarbejde

Der er tilbud til både de mindste og de største, til dem, der elsker at være aktive i naturen, kulturoplevelser, kreativitet, lærerige opdagelser i natur og dyreliv og det meste derimellem. Det er et tæt samarbejde mellem foreningslivet, flere lokale kulturinstitutioner og på tværs af afdelinger i kommunen, der har gjort det muligt at skabe så et bredt program.

– Vi ved, hvor vigtigt det er, at børn og unge føler sig som en del af et fællesskab. Efter en tid, hvor de har været adskilt fra både hverdag og venner, er det måske endda vigtigere end tidligere, at vi får skabt nogle tilbud og aktiviteter, som de unge har lyst til at være en del af – også efter sommerferien. Derfor tror og håber jeg på, at det brede samarbejde vil fortsætte fremover, fortæller Trine Bisgaard, teamleder i Skoleafdelingen i Silkeborg Kommune.

 

Sommer i Danmarks Outdoor Hovedstad

Danmarks største skatepark, BikePark i international kaliber, opdagelsesrigt naturfagscenter, unikke søbade og fantastisk natur med skov og søer. Det er bare nogle af de steder og faciliteter, der indgår i tilbuddene. De unge mennesker kan se frem til en sommer, hvor de på alle måder kan prøve kræfter med Danmarks Outdoor Hovedstad.

– Naturen har en positiv virkning på vores trivsel, vores fysiske og mentale sundhed og endda på vores sociale relationer. Derfor er det fantastisk, hvis vi kan få endnu flere børn og unge til at bruge naturen aktivt – både i sommerferien og på længere sigt, fortæller Jeppe Lynggaard Thøgersen, sektionsleder for Kultur, Fritid og Idræt i Silkeborg Kommune.  

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen