Børn fra 8 måneder får sproggave i Silkeborg

En tidlig og målrettet indsats er vigtig for en positiv sprogudvikling. Derfor får børn helt ned til 8 måneder udleveret en sproggave med værktøjer, der stimulerer sproget i Silkeborg Kommune.

En tidlig sproglig indsats betyder, at børn klarer sig bedre i skolen. Derfor sætter Silkeborg Kommune tidligt ind, hvis der er en forhøjet risiko for at blive sprogligt forsinket. 

”Vi ved, at en tidlig indsats virker, og der er ingen grund til at vente med at gøre noget, til børnene er blevet 3 år,” siger Helle Kathrine Wrang Klinge, der er ledende tale-høre-konsulent i Silkeborg Kommune.

Tidlig indsats er afgørende senere i livet

En undersøgelse fra Center for Børnesprog viser, at børn med et lille ordforråd ved 16-30 måneders alderen senere ligger under middel i læsning i 6. klasse og har øget risiko for læseproblemer senere.
“Et lille ordforråd i de første år af et barns liv kommer til at følge barnet i mange år,” siger Helle Kathrine Wrang Klinge.
Allerede nu har flere hundrede børn i Silkeborg Kommune modtaget en sproggave. Den består af en taske, der kan indeholde alt fra små bøger til fingerdukker og kaffestel. Alt sammen ting, som kan bruges til at sætte gang i snakken og dermed sprogudviklingen hos børnene. Selvfølgelig med grundige instrukser, som er lette af forstå og følge for forældrene.
Sproggaverne bliver givet til børn på 8 måneder, 2 og 3 år og er rettet mod børn, der har forældre med læsevanskeligheder, er uden uddannelse eller tilknytning til arbejdsmarkedet samt tosprogede børn.

Finansieret af Trygfonden
Silkeborg Kommune har søgt om midler til at finansiere Sproggaven, og Trygfonden har givet godt 500.000 kr. til projektet med følgende begrundelser:

  • Sproggaven er med til at skabe lige betingelser for uddannelse blandt børn og unge uanset baggrund og ressourcer
  • Sproggaven er en del af en større indsats for at fremme sprogudviklingen generelt blandt børn og unge i Silkeborg Kommune. 
  • Sproggaven indgår i Silkeborg Kommunes budget og er derfor ikke et tidsafgrænset projekt 
  • Silkeborg Kommune har gjort brug af ekspertise fra Trygfonden i forhold til udviklingen af projektet, som er nyskabende og innovativt

Vil du vide mere? 

Kontakt:  
Helle Kathrine Wrang Klinge, 51 18 54 15

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top