Åbningskoncert skyder 2017-kulturprojektet FACE i gang

På søndag holder kulturprojektet FACE en åbningskoncert, der markerer starten på en række kulturelle tema-events på seks store kulturinstitutioner i Silkeborg Kommune i 2017, alle under overskriften FACE.

På Museum Silkeborg ligger et af verdens mest velbevarede moselig. Det mere end 2000 år gamle ansigt er intakt med rynker, overskæg og poser under øjnene. Som han ligger på museet er det let at komme til at spekulere på, hvem han var, hvordan han var og hvad han kunne fortælle, hvis han vågnede om et øjeblik.

Og lige netop fascinationen af Tollundmandens ansigt blev startskuddet på kulturprojektet ”FACE”, der i løbet af 2017 tager ansigtet under kærlig behandling.

Seks kulturinstitutioners bud på ansigtet

Bag FACE står seks markante kulturinstitutioner i Silkeborg Kommune: Kunstcentret Silkeborg Bad, Museum Jorn, Jysk Musikteater, Aqua Akvarium og Dyrepark, Silkeborg Bibliotekerne og Museum Silkeborg. 

I forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad 2017 giver de seks institutioner hvert deres bud på en fortolkning af ansigtet i løbet af 2017. Museum Silkeborg skaber en udstilling, der ser på menneskets ansigt i et historisk lys. Målet er at give de besøgende en forstærket bevidsthed og ny viden, der giver mulighed for at se sit eget og andres ansigter i et nyt lys. 

Kunstcentret Silkeborg Bad tager fat i, hvad ansigtet betyder for vores identitet, mens AQUA Akvarium og Dyrepark går på jagt efter ansigter i naturen. 

Åbningskoncert med ”De bedste”

På søndag arrangerer kulturinstitutionerne sammen en åbningskoncert, der markerer starten på et år med FACE. 

Formand for kulturudvalget Gitte Willumsen holder en åbningstale, hvorefter det silkeborgensiske band ”De bedste” spiller en god blanding af kendte sange – alt fra Kim Larsen og AHA og Beatles og Prince.

Åbningskoncerten foregår søndag d. 29. januar 2017 fra 14.30-16.30.

Læs mere om åbningskoncerten.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top