4400 unge deltog i femten valgarrangementer i Silkeborg

‘beSTEM i Silkeborg’ har de sidste to uger afholdt en stor ValgTour med femten valgarrangementer for unge i Silkeborg Kommune. Efter sidste Valgarrangement på Silkeborg Gymnasium tikkede antallet af deltagere i løbet af ValgTouren op på 4400.

De femten valgarrangementer har været en del af ‘beSTEM i Silkeborg’s ValgTour, som har turneret rundt til ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i Silkeborg.

Mødet med politikerne

Valgarrangementerne har været en blanding af traditionelle debatpaneler og åbne valgcaféer og stande, hvor politikerne og de unge kunne møde hinanden på tomandshånd. Valgforskning og undersøgelser viser, at unges viden om og interesse for lokalpolitik generelt er relativ lav. Derfor har ‘beSTEM i Silkeborg’ lagt vægt på at give de unge mere viden om byrådsvalget og kandidaterne gennem blandt andet ValgTouren. 

I alt mødte politikerne 4400 unge til valgarrangementerne, hvor de unge var med til at præge debatten og stille gode spørgsmål. Politikerne og de unge har særligt rost de forskellige muligheder for at komme i dialog med hinanden på tomandshånd. Her kunne de unge få et personligt møde med politikerne og få mulighed for at stille de spørgsmål, som ikke blev stillet i debatterne.

Generelt om ‘beSTEM i Silkeborg’

Demokratiprojektet ‘beSTEM i Silkeborg’ bruger rollemodeller, social proof og viden fra valgforskning og adfærdsforskning til at få flere, især unge under 30 år, til at gå i stemmeboksen til byrådsvalget 21. november 2017. Udover ValgTouren kan de unge blive klædt på med mere viden om valget på ‘beSTEM i Silkeborg’s hjemmeside, hvor de kan ‘Surf et parti’ og tage kandidattesten, og gennem facebooksiden ‘beSTEM i Silkeborg’.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top