Vinterberedskab skal forebygge dødsfald og alvorlige skader blandt byens hjemløse

– Meget lave nattemperaturer kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser og i værste fald medføre døden. Derfor gør vi sammen med vores samarbejdspartnere en stor indsats for at opsøge og tilbyde byens udsatte et alternativ til en kold nat på gaden, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Som en del af vinterberedskabet råder Odense Kommune i samarbejde med Kirkens Korshær i vintermånederne over knap 100 pladser på natvarmestuen i Østergade, herberget ved Benedikts Plads og på St. Dannesbo.

På natvarmestuen i Østergade kan der være plads til op mod 30 personer, som anonymt kan møde op og få tilbudt en madras, en pude og et tæppe for natten.

– Her kan man sove trygt og varmt og samtidig få sig lidt at spise, så man får overskud til at klare den næste dag også, siger afdelingsleder Anette Christiansen fra Kirkens Korshær (billedet).

Året rundt forsøger Odense Kommune at støtte hjemløse i at få en mere stabil livssituation og hjælpe dem med at finde en fast bolig, og fra november til marts – hvor vinterberedskabet er i kraft – bliver indsatsen fokuseret på at finde ordentlige overnatningsmuligheder på kort sigt.

Når temperaturen falder til under fem minusgrader, i tilfælde af snestorm og ved kraftig, kold blæst, går kommunen over til kulde-og frostberedskabet, hvor kommunens medarbejdere bliver mere opsøgende også på skæve tidspunkter for at spotte hjemløse, der sover udendørs.

Arbejdet foregår i samarbejde med aktører fra netværket ‘Den inkluderende by’, som blandt andre består af vagtfirmaer, Cityforeningen, restaurationer, indehavere af parkeringskældre, banegårdscentret, Fyns Politi og frivillige organisationer.

Ved seneste nationale kortlægning af hjemløshed i februar 2022 blev det vurderet, at der var 117 hjemløse personer i Odense, hvoraf de fem var såkaldte gadesovere.

Hvis man er bekymret for en hjemløs, kan man altid henvende sit til Odense Kommune via udsatteteamet@odense.dk. I dagtimerne kan man desuden ringe på tlf. 63 75 57 00, mens akutte henvendelser om natten og i weekenden skal ske til Fyn Politi på tlf. 114.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top