Pippi og Manden med den gule hat tager på juleturné i Odenses børnehaver

Det har ikke været særlig sjovt at være barn i dette efterår. Arrangement efter arrangement er blevet aflyst, men nu kan børnene i 20 af Odenses børnehaver se frem til et hyggeligt julebesøg fra selveste Pippe Langstrømpe og Manden med den gule hat. 
 
Egentlig skulle børnehaverne have besøgt hovedbiblioteket i Odense, men på grund af Covid-19 besøger biblioteket i stedet for de enkelte børnehaver. Desværre er det ikke muligt at besøge samtlige børnehaver i Odense, men interessen for at få bibliotekets ansatte på besøg har været enorm. Efter kun to dage måtte biblioteket melde alt udsolgt, fordi der ikke er tid til at besøge samtlige børnehaver inden jul.
 
– Det viser at vores bibliotek i Odense har særdeles godt fat i byens yngste borgere, når man ser på, hvor stor efterspørgslen er. Det er vigtigt, at vi ikke glemmer alle vores små børn i tider som denne. De mærker også et afsavn i form af lidt anderledes aktiviteter i hverdagen, og derfor er det herligt, at vores bibliotek kommer ud i børnehaven og giver dem en sjov oplevelse. Det er det, som et moderne bibliotek som vores også kan, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Håber på flere besøg

Desværre er det umuligt at nå ud til alle byens børnehaver inden jul, men bibliotekar Søren Dahl Mortensen, også kendt som Manden med den gule hat, håber på, at turnéen kan forlænges ind i det nye år, så alle børnehavebørn i Odense får den gode oplevelse med.
 
– Vi arbejder på, at vi kan komme besøg mange flere steder. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan nå at besøge alle inden jul, men omvendt må vi også glæde os over, at der er så stor interesse for vores tilbud. Vi skal jo også betjene vores yngste borgere, og jeg tror fuldt og fast på, at når børn får et positivt møde med biblioteket i så tidlig en alder, så bliver de også nysgerrige og får måske lyst til at besøge deres lokale bibliotek med deres forældre og søskende, så deres interesse for at læse kommer i en tidlig alder, siger Søren Dahl Mortensen.
 
Børnene, der får besøg inden jul, kan se frem til at høre en række spændende julefortællinger fra Manden med den gule hat, og så vil Pippi Langstrømpe fortælle om, hvordan hun har tænkt sig at fejre jul hjemme i Villa Villekulla.
 
Bibliotekets besøg i børnehaverne sker naturligvis med den største respekt for Covid-19, og derfor er den enkelte børneinstitution selv med til at planlægge besøget, så alle kan føle sig trygge.
 

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top