Odenses borgere kan igen bestemme, hvordan 2 mio. kroner skal fordeles

Siden 2014 har Odense hvert år ladet borgerne bestemmer over en pulje penge, der sættes af til at få gang i lokalområderne og gøre dem til et bedre sted at bo. Rammerne for projektet er simple: fem personer fra bydelen skal udgøre en styregruppe, der står for at søge puljen, samle gode idéer ind og afholde valg blandt områdets beboere om, hvilket forslag, der er det bedste.

Hvis man ender med at få penge fra puljen, betyder det derefter 200.000 kroner til at realisere borgernes egne drømme for lokalområdet for.

– Med ‘Borgerne Bestemmer’ er det fællesskabet og lokaldemokratiet, der er i fokus. Der opstår en særlig energi omkring projekter, når idéerne netop er groet lokalt og bæres frem af engagere ildsjæle, mener borgmester Peter Rahbæk Juel og fortsætter:
 

– Ofte ender det derfor med, at man udover en konkret forbedring til bydelen også får et rigtig tæt og stærkt samarbejde ud af puljen. Så jeg opfordrer alle – både garvede og nye kræfter – til at søge om støtte til netop det projekt, de synes mangler i deres lokalområde”, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Man kan søge om penge uanset hvilken bydel, man bor i – og har indtil 20. april til at gøre det. Der er ikke krav om en detaljeret projektbeskrivelse, men blot de gode argumenter for, hvorfor netop dit lokalområde skal være med

Vigtigt er det dog, at ansøgningen indeholder følgende:

• Motivation for at lokalområdet deltager i Borgerne Bestemmer.

• Beskrivelse af arbejdsfordelingen i styregruppen.

• Beskrivelse af kommunikation til lokalområdet.

• Beskrivelse af hvordan valget skal foregå.

Hvilke idéer, der i sidste ende skal finansieres af puljen, besluttes ved den afstemning i lokalområderne, som styregruppen arrangerer, og hvor alle, der er fyldt 10 år, kan være med.

Du finder meget mere information og et ansøgningsskema lige her.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top