Der kan være ekstra millioner på vej til erhvervslivet i Odense. Den 17. marts vedtog Økonomiudvalget i Odense Kommune en coronakrise-hjælpepakke til erhvervslivet til en værdi af mere end 100 millioner kroner. Et af værktøjerne i pakken er investeringer i renoverings- og vedligeholdelsesopgaver og anlægsprojekter.
By- og Kulturforvaltningen har allerede sat gang i at fremrykke opgaver for 19 millioner kroner i løbet af 2020, og 27 millioner mere kan være på vej, når By- og Kulturudvalget i næste uge drøfter yderligere fremrykning af planlagte investeringer. Samtidig drøfter udvalget anbefalinger til Økonomiudvalget og byrådet om at sætte gang i nye, ufinansierede opgaver for godt 142 millioner kroner (87 millioner i 2020 og 54,6 millioner i 2021).
Nødvendig opbakning til erhvervslivet
De nye opgaver kan være en modernisering af Abildgårdskolen, som fremover skal have faciliteter til langt flere elever, kloakering af fem kolonihaver for at sikre drikkevand og vandløbsmiljø samt forbedring af vedligeholdelsesniveauet på kommunens veje og bygninger, hvor der er efterslæb.
– Coronakrisen har ramt vores erhvervsliv rigtig hårdt og gør det stadig. Det er hamrende vigtigt, at vi bakker vores erhvervsliv op. Ved at fremrykke anlægsinvesteringer for mere end 140 millioner kroner kan vi både give erhvervslivet et godt rygstød og støtte op om velfærden – blandt andet ved at forbedre forholdene for elever og personale på Abildgårdskolen, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.
Arbejdspladser skal sikres
– Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at holde gang i vores erhvervsliv og sikre arbejdspladser. Samtidig skal det være kloge investeringer, hvor vi har ekstra fokus på at styrke miljøet ved at sikre grundvand- og vandløbsmiljøer gennem kloakering af kolonihaver og underbygge visionen om Danmarks Grønneste Storby ved at plante flere træer samt ikke mindst at styrke hverdagsmiljøerne som for eksempel vores skoler og fortorve gennem forøget renovering og vedligehold, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.
De 142 millioner kroner er ikke afsat i By- og Kulturforvaltningens budget, og derfor skal både Økonomiudvalget og byrådet tage stilling til, hvilke andre finansieringsmuligheder der er – for eksempel statens lånepulje til fremrykning af anlægsprojekter eller engangsbeløb fra kommunens egen likviditet.