Nu starter byggeriet af tre nye børnehuse i Vollsmose

Ét af de elementer, der skal bidrage til dette, er opførelsen af tre nye børnehuse i den tidligere H.C. Andersen Skoles bygninger, som efter nogle stille år igen kommer til at genlyde af glade børnestemmer.

I dag blev der taget hul på arbejdet, da borgmester Peter Rahbæk Juel, børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen og by- og kulturrådmand Søren Windell – sammen med tre lokale børn – tog de første spadestik til byggeriet.

Borgmester Peter Rahbæk Juel betonede, at de nye moderne børnehuse bliver et vigtigt skridt på vejen mod en mere blandet og indbydende bydel, som børnefamilier i højere grad aktivt vil vælge til:

– Med tre nye børnehuse på vej, tager vi endnu et skridt i den rigtige retning i omdannelsen af Vollsmose. Ambitionen er klar: Vi vil skabe en levende og blandet bydel, som i endnu højere grad kan danne rammen om det gode liv for både voksne og børn. Bydelens fysiske udtryk er allerede i gang med at forvandle sig – og nu sender vi det næste tydelige signal om, at Vollsmoses mindste børn skal have de bedst mulige afsæt ind i livet, siger Peter Rahbæk Juel.

De tre nye, spændende børnehuse skal erstatte nogle af de eksisterende børnehuse, som det er nødvendigt at nedlægge i forbindelse med transformationen. Der bliver god plads i starten, for hvert børnehus har potentiale til, at omkring 100 børn kan lege og udvikle sig i de nye rammer. Uanset om det er vuggestue- eller børnehavebørn, vil de opleve en tryg hverdag, opdelt i mindre grupper. 

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen ser frem til om nogle år at kunne præsentere tre moderne børnehuse, der fremstår attraktive for både bydelens nuværende og kommende familier. Børnehusene får hver sit tema: kultur, natur og science – dertil det fælles tema: bevægelse.

– Når vi bygger børnehuse, bygger vi fremtidens Odense. For sammen med familien er det her, at vi danner glade og nysgerrige små mennesker, som senere kommer til at tage ansvar for byen, for naturen og for hinanden. Vi indretter os her med et naturskønt område lige uden for døren – i tre moderne børnehuse. Med temaerne, kultur, natur, science og bevægelse bliver det børnehuse, hvor børn både kan fordybe sig og aktivt tage del i livet omkring sig og i det hele taget have en glad hverdag, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

H. C. Andersen Skolen blev indviet i 2000 som en ny og moderne skole i Odense, men som led i omdannelsen af Vollsmose valgte byrådet at sammenlægge skolen med Abildgårdskolen, som fik det nye navn Odinskolen.

By- og kulturrådmand Søren Windell er tilfreds med, at den ellers gode skolebygning nu får nyt liv i form af børnehuse.

– Transformationen af Vollsmose kommer et stort skridt nærmere med de tre børnehuse. Bydelen er åbnet op med nye veje og bedre sammenhæng med resten af Odense, og børnehusene er et vigtigt tilbud til nuværende borgere og tilflytterne til en ny, mere åben og mere blandet bydel tæt ved Odense Å, siger by- og kulturrådmand Søren Windell.

Fakta om byggeriet

  • Forventes at åbne i starten af 2026
  • De tre børnehuse har hver plads til omkring 100 vuggestue- og børnehavebørn
  • Børnehusene får hver sit tema: Kultur, natur og science – og et fælles: bevægelse
  • Der er afsat 63 mio. kroner til ombygningen 

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top