Ledigheden i Odense fortsætter med at falde

For hele landet er ledighedsprocenten faldet fra 2,7 % august* til 2,5 % i september 2022. 

“Det er godt, at ledigheden bliver ved med at falde. Inflationen og de høje energipriser giver selvfølgelig grund til bekymring. Mange borgere både på ydelse og i job kan have svært ved at betale deres regninger, og derfor er vi meget opmærksomme på hjælpepakker og på at få flest muligt i job. Samtidig er vi konstant i tæt dialog med det lokale erhvervsliv for at sikre, at vi hele tiden er klar til hjælpe virksomheder og ledige bedst mulige i de her usikre tider,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Odense indtager på landsplan en 10. plads i ledighedsplaceringen i september 2022. Dvs. Odense har landets 10. højeste ledighedsprocent.

I august 2022 havde Odense ligeledes landets 10. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 3,2 % svarende til 3.264 fuldtidspersoner.

* Bemærk, at tallene ovenfor sammenligner ledighedsprocenten for september 2022 med ledighedsprocenten for august 2022, som de så ud, da Danmarks Statistik offentliggjorde dem. Danmarks Statistik har i forbindelse med offentliggørelsen af septembers ledighedstal nedjusteret ledighedsprocenten for august for Odense 2022 fra 3,4 % til 3,2 % og for hele landet fra 2,7 % til 2,6 %. Efterreguleringen af ledighedsprocenterne for august er større end normalt, da Danmarks Statistik har opdateret de arbejdsstyrketal, der anvendes til at beregne ledighedsprocenterne.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top