100 nye vuggestue- og børnehavepladser i Bellinge og Dalum på vej

Når der kommer tilflyttere til et nybyggerområde, følger der som regel også flere småbørn efter. Sådan er det i Bellinge, hvor forældre gennem et stykke tid har oplevet det som svært at få en dagpleje-, vuggestue- eller børnehaveplads tæt på deres hjem. Med den nye plan ønsker Odense Kommune at imødekomme familierne i den sydvestlige del af Odense, som oplever et stort pres på de kommunale dagtilbudspladser.

– Jeg er optaget af, hvordan vi får taget noget af tempoet ud af vores liv, så der bliver tid og ro til nærvær og kvalitet i hverdagen for både voksne og børn. Dagligdagen med små børn betyder for de fleste et samarbejde med børnehaven og vuggestue eller dagplejen. De nye vuggestue- og børnehavepladser i Dalum og Bellinge skal gerne blive trygge rammer for småbørnsfamilier lokalt – og i gå- og cykelafstand for en del familier i Odense SV, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Den nye plan erstatter den tidligere udmeldte plan om at lave ét stort børnehus på Athenevænget i Odense SV, som ikke lod sig gøre. I stedet er der fundet en løsning, der er hurtigere at gennemføre til gavn for de ventende familier. Desuden er pladserne spredt mere ud geografisk.

Arkitekttegnede træbyggerier

De to byggerier i Bellinge og Dalum bliver i tilknytning til eksisterende børnehuse. Børnene får deres hverdag i nye, lyse byggerier i træ i arkitekttegnede byggerier, der sammensættes og indrettes med stor fleksibilitet og kan skaleres i størrelse. 

– Jeg er glad for denne fleksible løsning i de to forstæder. Med to byggerier får vi et tilbud med børnehuse tæt på borgerne i form af nyt byggeri i velkendte omgivelser. De 100 nye pladser understøtter befolkningsudviklingen i Dalum og Bellinge, hvor nye borgere er kommet til de seneste år, siger by- og kulturrådmand Søren Windell (C).

I Bellinge opføres de nye dagtilbudspladser på grunden, hvor der for en del år siden lå et børnehus, Hobbitten, som i dag er så nedslidt, at det skal rives ned. De nye pladser kommer til at høre til Kærsgård Børnehus. 

I Dalum bliver de nye pladser opført i tilknytning til Midgård Børnehus tæt ved Tingløkkeskolen.

De to projekter udbydes snarest muligt i totalentreprise. Totalentreprenøren skal sikre byggesagsgodkendelse. Der laves desuden en høring i forbindelse med myndighedsbehandlingen af projektet. Godkendelserne skal være på plads, inden der kan gives grønt lys til, at byggeriet kan iværksættes. Forventningen er, at børnene kan tage de nye omgivelser i brug omkring årsskiftet 2023/2024. 

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top