Sommer med museet - Nyborg Kommune

Sommer med museet – Nyborg Kommune

Sommeren i Nyborg og omegn byder på masser af oplevelser og aktiviteter med historien i fokus. Leg, lyt, sejl, se, gå, cykl og smag dig til historiske oplevelser denne sommer.

På trods af at Nyborg Slot er lukket for publikum, står sommeren 2021 ikke tilbage for andre somre, hvad angår historiske oplevelser.

– På Østfyns Museer har vi lagt os i selen for, at der bliver masser af oplevelser for borgere og turister i Nyborg by, i centerbyerne og i landdistrikterne denne sommer. Vi er glade for at være med til at sikre, at de mange danskere, der også i år skal nyde sommeren herhjemme, kan få masser af gode og nye oplevelser. Det bliver svært at komme til at kede sig i år, lover afdelingsleder på Østfyns Museer Mette Ladegaard Thøgersen.

Ud af comfort-zonen

Som noget nyt i år finder størstedelen af museets mange aktiviteter sted uden for museet. I Nyborg by og i høj grad også rundt i andre dele af Nyborg Kommune. De traditionsrige Borglege kan således i 2021 også opleves i Ørbæk og Ullerslev. Man kan komme på guidet rundvisning til kulturarven rundt omkring i de østfynske landskaber. En serie af foldere, hvor lokale og turister kan få information om kulturarven i en række af de østfynske sogne, lanceres, og man kan opleve nye dramatiserede lydfortællinger ved Magelund Voldsted, stranden i Nyborg og Degnens Høj i Skellerup. 

Børn i fokus

Sommeren skydes i gang med Borglege. Alle hverdage i uge 26 afholder vi således de årlige Borglege for børn og deres familier. Mandag, tirsdag og fredag løber de af stablen i Nyborg, onsdag og torsdag i henholdsvis Ullerslev og Ørbæk. Gennem hele børnenes sommerferie har vi alle tirsdage, onsdag og torsdage særlige aktiviteter for børn og deres familier. Om tirsdagen foregår aktiviteterne på Borgmestergården, hvor der hver uge er et nyt tema. Lær om historiske drikkevarer, plantefarvning og meget andet. Om onsdagen og torsdagen finder aktiviteterne sted på Nyborgs nye torv. Her kan du træne som ridder på museets nye flotte træningshest, sætte din far i gabestok og spille kodespil som Nyborgs børn i middelalderen. Når vi ikke har bemandede børneaktiviteter, sørger vi hele ferien for, at der er historiske legeredskaber til rådighed på Torvet, og du kan tage familien med på hele tre forskellige skattejagter i Nyborg.

Historie for alle sanser

I sommeren 2021 kan du få historien ind på livet gennem alle sanser. Oplev med kroppen ved at deltage i historiske lege, kanosejlads med fortællinger fra voldgraven, cykelture til kulturarven og meget mere. Smag på og duft til historien, når vi har tasting-menu med munkemad på Korsbrødregården, og når vi sammen med Nyborg Destilleri laver madhistorisk byvandring med unik historisk inspireret frokost. Lad bilen stå, når du skal med på historisk pubcrawl til Nyborgs hemmelige smugkroer. Slå ørerne ud og få en storslået oplevelse, når vi midt i sommeren kan præsentere dramatisere lydfortællinger lige der, hvor historien fandt sted. Brug øjnene og se den aktuelle særudstilling om Torvets 500-årige historie fra turneringsplads til rekreativt byrum, og nyd synet af vores rige kulturarv på nogle af de mange vandringer og rundvisninger i og omkring Nyborg. 

Se alle Østfyns Museers aktiviteter i Nyborg og omegn

Se også oversigt over alle Østfyns Museers aktiviteter i sommeren 2021

Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen