Nyt krav til fynboerne: På med mundbindet til din coronatest

For at minimere risikoen for smitte skal borgere på Fyn skal lørdag have mundbind på, når de skal have taget en coronatest.

Annonce

Region Syddanmark indfører fra lørdag 10. oktober krav om brug af mundbind i forbindelse med test ved regionens testfaciliteter på Fyn og i det jyske.

Det er er led i  bestræbelserne på at beskytte borgerne bedst muligt mod smitte af coronavirus. Derfor er regionerne i Danmark blevet enige om, at borgerne bør bære mundbind, når de skal testes ved regionernes testfaciliteter.

Vi ser ind i en fremtid, hvor vi vil teste borgere med og uden symptomer på samme adresse, og her er vi meget opmærksomme på, at borgerne ikke skal smitte hinanden

Kurt Espersen, koncerndirektør Region Syddanmark

Desuden er det en konsekvens af, at Region Syddanmark er slået ind på en kurs, hvor både patienter med og uden symptomer skal testet samme sted. Tidligere har dette være adskilt på forskellige matrikler.

Lige nu foregår testene for corona ved OUH og teststationen på Vibelundvej i telte, der hurtigt blev sat op i foråret.

Det går ikke, når vinterkulden inden længe rammer Danmark. Derfor åbner Region Syddanmark nye indendørs testcentre i hele regionen. Et af dem kommer til at ligge på Billedskærervej 15 i Odense M.

Derudover åbnes der i november teststationer i Nyborg og Middelfart, så flere fynboer kan se frem til kortere rejser for at blive testet. Adresser, åbningstider og test-setup på disse nye teststationer meldes ud, når de er endeligt på plads.

Region Syddanmark indfører sit krav fra lørdag den 10. oktober. Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen forklarer baggrunden for tiltaget:

– Vi er enige om, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at minimere risikoen for, at borgerne smitter hinanden, og derfor indfører vi nu kravet om brug af mundbind. Vi ser ind i en fremtid, hvor vi vil teste borgere med og uden symptomer på samme adresse, og her er vi meget opmærksomme på, at borgerne ikke skal smitte hinanden. Som et led i de sikkerhedsforanstaltninger indfører vi nu et krav om brug af mundbind.

Annonce

Undtagelser

Der er dog undtagelser. Nogle steder bliver borgerne testet i et drive-in-setup, og her er det ikke nødvendigt at medbringe mundbind.

Derudover er børn under 12 år undtaget samt personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Annonce

Brug helst engangsmundbind

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man anvender et fabriksfremstillet CE-mærket engangsmundbind. Særligt hvis man er smittet eller i risiko for at være smittet med ny coronavirus, hvis man bruger mundbind, fordi man er i risikogruppen for smitte af COVID-19.

I øvrige situationer kan man anvende et stofmundbind af god kvalitet som alternativ til engangsmundbind, påpeger regionen.Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top