Hvornår og hvordan skal du lade dig teste?

Hvornår og hvordan skal du lade dig teste?

Sundhedsstyrelsen har opdateret beskrivelsen af, hvornår det er særligt vigtigt at blive testet for ny coronavirus, og i hvilke situationer man kan overveje en hurtigtest.

Du bør blandt andet blive testet, hvis du:

  • udvikler symptomer på COVID-19
  • er nær kontakt
  • skal testes for at forebygge et udbrud. 

Her er det vigtigt, at du booker en test gennem det etablerede system, så du får foretaget den såkaldte 𝐏𝐂𝐑-𝐭𝐞𝐬𝐭. Det gør du via coronaprover.dk ELLER, hvis du har slemme symptomer, via din egen læge. 

Hvis du gerne vil testes forud for en begivenhed, eller du skal besøge en person, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, kan du godt anvende en 𝒉𝒖𝒓𝒕𝒊𝒈𝒕𝒆𝒔𝒕, også kaldet en 𝐀𝐍𝐓𝐈𝐆𝐄𝐍-𝐭𝐞𝐬𝐭.

Det gode ved en hurtigtest er, at du kan få svaret hurtigt og derfor kan man blive testet lige før, begivenheden finder sted.

𝐌𝐄𝐍! Du skal være opmærksom på, at hurtigtest ikke er lige så præcise som en PCR-test, og du kan godt være smittet, selvom hurtigtesten viser noget andet. 

Derfor bør du IKKE anvende en hurtigtest forud for et besøg hos en person i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, fx et ældre familiemedlem, HVIS du vil være 𝑯𝑬𝑳𝑻 sikker på, at du ikke er smittet. 

Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger om test for corona her

Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen