Bliv Hjerteløber – din hjælp kan redde liv

Bliv Hjerteløber – din hjælp kan redde liv

Hvert år rammes omkring 5.400 danskere af et hjertestop. For hvert minut der går, inden hjælpen kommer frem, falder chancen for at overleve betydeligt. Som frivillig Hjerteløber kan din hjælp derfor blive den afgørende forskel mellem liv og død.

4 ud af 10 gange kommer hjerteløberne frem før ambulancen. Der er derfor ingen tvivl om, at hjerteløberne i mange tilfælde er medvirkende til at redde livet for de mennesker, der rammes af et hjertestop.

Hjerteløberene redder liv – og der er brug for mange flere

Som frivillig Hjerteløber melder du dig til at hjælpe, hvis en person tæt på dig rammes af et hjertestop. Du vil få en alarm via en app, og de første fem, der siger ja, vil få tildelt bestemte opgaver – fx at hente en hjertestarter eller påbegynde hjertelungeredning. Desuden hjælper hjerteløberne med at tage sig af de pårørende eller guide ambulancen/akutlægebilen på plads. 

I Region Syddanmark er der pr. 17. juni 2021 mere end 17.000 frivillige Hjerteløbere, som har tilmeldt sig ordningen og er klar til at hjælpe. 113.785 personer er pr. 14. juni 2021 Hjerteløbere på landsplan, men der er plads til mange flere, der har lyst til at være med i det frivillige korps af Hjerteløbere.

I Nyborg Kommune bakker vi op om Hjerteløberordningen. 

Sådan bliver du Hjerteløber

Alle over 18 år kan blive Hjerteløber. Alt det kræver er, at du downloader appen ’TrygFonden Hjerteløber’, og opretter dig som Hjerteløber.

Læs mere her

Det anbefales, at du føler dig godt hjemme i livreddende førstehjælp, før du tilmelder dig.

Find nærmere information om Hjerteløberordningen nedenfor

Frivillig Hjerteløber

TrygFondens hjemmeside: www.hjerteløber.dk 

For yderligere oplysninger, kontakt

Anne Mette Walmar Andersen, sundhedskonsulent i Sundhed- og Forebyggelse. Tlf. 6333 8105, e-mail: sund@nyborg.dk 

 

Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen