Tingbjerg-drenge hjælper kunstner med at bygge trolde af genbrugstræ

Tingbjerg-drenge hjælper kunstner med at bygge trolde af genbrugstræ

En flok unge drenge fra gadeplansprojektet Ny Start har hjulpet, med at bygge de store trolde, som er gemt rundt om i København og omegn.

Lange Liv, Kaptajn Nalle og Runde Rie. Det er navnene på de tre trolde, som en flok unge drenge fra Tingbjerg og Vanløse indtil videre har hjulpet med at bygge.

En flok på 10-15 drenge, der alle er tilknyttet Socialforvaltingens projekt Ny Start, har siden maj tjent lommepenge ved at splitte gamle europaller ad. Genbrugstræet omdanner kunstner Thomas Dambo til store trolde, som bliver placeret rundt om i landet.

De første trolde blev sat op på Vestegnen for tre år siden under navnet De Glemte Kæmper. Nu findes der op mod 15 trækæmper, og flere kommer hele tiden til – nogle af dem altså med hjælp fra Tingbjerg-drengene.

Samarbejde giver udsyn

Det er ikke første gang, drengene fra Ny Start hjælper Thomas Dambo, fortæller gadeplansmedarbejder Frederik Nylev Jørgensen.

”Vi har samarbejdet med Thomas før, og det fungerer ret godt. Drengene får prøvet nogle håndværk af og ser, hvordan en virksomhed fungerer. De møder Thomas’ ansatte og frivillige, som behandler dem, som de behandler alle andre, og det giver en helt anden værdi, end når det bare er ’kommunen’, de har kontakt til,” siger Frederik Nylev Jørgensen.

Thomas Dambo har både ansatte og frivillige fra hele verden og med forskellige uddannelsesbaggrunde. Dermed får drengene øvet deres engelske, samtidig med at de får nye syn på, hvad man kan uddanne sig til eller arbejde med.

Frederik Nylev Jørgensen fortæller, at Tingbjerg-drengene er glade for at være med på kunstprojektet.

”Det er hårdt arbejde, men de synes, det er fedt at møde nye mennesker og kulturer. Og fra vores side passer det rigtig godt ind i vores tilgang med at arbejde erhvervsorienteret. Vi vil jo gerne have, at de prøver lidt af hvert, og normalt laver vi fx malerarbejde på skoler eller ordner haver hjemme i drengenes lokalområde. Det her er lidt anderledes.”

Troldearbejdet fortsætter sommeren ud

Projektet Ny Start har gadeplansmedarbejdere flere forskellige steder i byen, som laver opsøgende arbejde blandt udsatte unge.

”Det kan fx være unge, som af forskellige grunde ikke går i skole i en periode. Så tilbyder vi dem at være med på et af vores arbejdshold, hvor de kan tjene nogle penge og snuse til et håndværk, mens deres situation med skolen bliver afklaret,” fortæller Frederik Nylev Jørgensen, som sammen med en kollega dækker Tingbjerg og lidt af Vanløse.

Hvor længe Tingbjerg-drengene skal hjælpe med at bygge trolde, er endnu ikke afgjort.

”Vi startede under coronanedlukningen, hvor det var en god opgave, fordi det foregik i det fri med mulighed for at holde afstand. Og vi fortsætter i hvert fald resten af sommerperioden. Så må vi se situationen an derefter,” siger Frederik Nylev Jørgensen.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen