Telefonlinje for mennesker med handicap går live på Facebook

Telefonlinje for mennesker med handicap går live på Facebook

Venskabslinjen har netop skudt deres første live-sending på Facebook. Det resulterede i en regulær telefonstorm efter udsendelsen.

Peer to peer-initiativet Venskabslinjen er en telefonlinje, hvor frivillige med handicap taler og rådgiver andre mennesker med handicap. Det er Hverdagsaktivisterne, der står bag telefonlinjen, der så dagens lys i september sidste år. 

Til den første live-udsendelse, hvor telefonen blev åbnet lige efter, ringende 22 mennesker ind for at tale med en af de frivillige telefonpassere. 

En af de frivillige er Kristine. Når hun ikke passer telefonen eller er frivillig på events, arbejder hun som køkkenmedhjælper i Socialforvaltningen. 

Kristine forklarer, hvorfor der er brug for Venskabslinjen. 

”Mange udviklingshæmmede er ensomme og de ved ikke rigtig hvordan man skal kunne komme i kontakt med andre. Det kan være man har været ked af det, og så har man brug for at snakke med en, som måske kan hjælpe en til en løsning. Og det kan være en god ting, det kan være en der har oplevet noget rigtig fedt, som vedkommende gerne vil dele med andre – så kan man også ringe til Venskabslinjen”, fortæller Kristine.

Udannet i svære samtaler

De frivillige på Venskabslinjen har deltaget på intensivt kursusforløb i Akademiet i Captum. Her er de blevet undervist ved både psykolog, teknik og håndtering af telefon, kommunikation, den gode samtale og takling af svære samtaler.

Sumer, der interviewer Kristine i udsendelsen, er netop startet hos Hverdagsaktivisterne. Sumer arbejder til daglig på TV Glad og bliver selv glad, når hun er frivillig. 

”Derhjemme på mit bosted keder jeg mig, hvis jeg ikke har noget at lave. Så kan jeg jo gå ture og være på mit bosted, men det er også kedeligt. Men nu så kan jeg jo være frivillig i Hverdagsaktivisterne efter mit arbejde. Og så værre med til de der events, for eksempel til Kræftens Bekæmpelse. Og jeg kan dele mine oplevelser på Instastory eller på Facebook”, siger hun. 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen