Nu åbner Københavns nye spillested Stairway

Efter flere udsættelser grundet corona åbner Københavns nyeste spillested nu endelig dørene torsdag den 3. september.

Bedst som Vanløses nye spillested Stairway stod til at åbne i foråret, ramte corona-epidemien, og store dele af landet blev lukket ned. Men torsdag den 3. september 2020 kan spillestedet, der særligt bliver en scene for Københavns mange alternative musikmiljøer, endelig slå dørene op, når det poetiske rockband Dør Nr. 13 og singer/songwriter Chorus Grant holder åbningskoncerter.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) har store forventninger til byens nye spillested:

”Efter en vanskelig periode for kulturlivet – og særligt spillestederne – er det både spændende og positivt, at vi nu kan indvie Stairway,” siger hun og uddyber:

”Københavns musikscene er både dyb og bred, klassisk og spraglet. Med Stairway i Vanløse håber vi, at endnu flere talenter kan få lov at folde sig ud, ligesom der venter københavnerne store musikoplevelser på byens nye scene. ”

Stairway bliver som Københavns nye spillested et professionelt midsize blackbox venue med en kapacitet på 350 stående publikummer, men grundet corona-situationen 100 siddende. Her bliver især plads til den eventyrlystne og alternative musik.

Åbningsreceptionen bliver holdt udenfor, og der vil være håndsprit tilgængelig. Det vil desuden være muligt at komme på rundtur indenfor, hvor en flowplan sikrer afstand mellem gæsterne.

Fakta om åbningen af Stairway i Vanløse

  • Efter flere udsættelser grundet corona åbner Københavns nyeste spillested nu endelig dørene. Torsdag den 3. september kl .15 byder Stairway og den kommunale kulturhusenhed DIT:KBH velkommen.
  • Ved åbningen vil der være reception med mulighed for at snuse lidt til Stairway og høre om ambitionerne for spillestedet. Der vil være noget for øjne, ører og lidt til ganen både inden- og udendørs.  Receptionen foregår udendørs og er fra kl. 15-17.
  • Samme aften kl. 20 byder Stairway på åbningskoncert med det poetiske rockband Dør Nr. 13 og singer/songwriter Chorus Grant. Grundet de gældende restriktioner er kapaciteten begrænset til 100 siddende gæster, så her er invitation og tilmelding nødvendig. Tilmelding er først-til-mølle.

Fakta om Stairway i Vanløse

  • Spillestedet Stairway åbner den 3. september 2020.
  • Stairway har adresse på Lindehøjen 12, 2720 Vanløse – lige ved Metro og S-Tog.
  • På Stairway præsenteres danske og udenlandske artister og giver plads til de alternative genrer og den nyskabende og grænsesøgende musik, der spænder fra garagerock og indie over den elektroniske verden til det finske råbekor og japansk noise.
  • Stairway kommer til at tiltrække publikum og kulturmiljøer fra hele København ved at bidrage med ny musik og kulturelle festivaler af tårnhøj kvalitet, baseret på fællesskaber og frivillighed.
  • De udenlandske navne som eksempelvis punklegenderne Good Riddance og Rocket From the Crypt er rykket til 2021, så efterårets program byder udelukkende på stærke, danske navne. Her vil man blandt andet kunne opleve dancehallkongerne Klumben & Raske Penge, anatolsk syrerock med dansk/tyrkiske TUHAF, dansksproget beat med Orcas, revival rap fra Torrpedorr, R&B med fremadstormende ANYA, DM i Beatbox, ordkløveri med rimsmeden Per Vers og mørk og tung metal med Hexis.
  • Stairway drives af den kommunale kulturhusenhed DIT:KBH, som står for Do-It-Together København, med det formål at forløse Københavns mange alternative musikmiljøer. DIT:KBH er drevet af en kærlighed til at skabe og ved, at man skaber bedst, når man skaber sammen. DIT:KBH arbejder for stærke partnerskaber og frivillighed i kulturen, hvor vi sammen skaber levende, inkluderende og bæredygtige fællesskaber bagved, på og foran scenen. Stairway er DIT:KBHs nyeste skud på stammen.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen