Linjerne er lagt for Pio Parken

Projektforslaget for Pio Parken ligger klar.

Giver politikerne grønt lys til udkastet, kan naboer, skoleelever og besøgende se frem til en ny attraktiv skolepark på omkring 16.500 m2 med multifunktionelle lege- og bevægelsesfaciliteter, en aktivitetssti og bedre opholdsmuligheder.  

Den oprindelige del af Sydhavnen gennemgår store forandringer i disse år. Nær Scandiagade er et erhvervsområde på vej til at blive omdannet til et bykvarter med boliger og serviceerhverv, og i Sydhavnens hjerte arbejdes der intenst på den kommende metrostation. Og nu kan sydhavnerne også se frem til, at Pio Parken midt i kvarteret bliver til virkelighed. Teknik- og Miljøforvaltningen har netop fremlagt et projektforslag til politikerne i kommunens Teknik- og Miljøudvalg, som byder på mange nye tilbud til sydhavnerne. 

Pios Plæne ved hjørnet af Borgmester Christiansens Vej og Louis Pios Gade bliver ny adgangsvej til Ellebjerg Skole og skal fungere som bindeled mellem den nye skolepark og det øvrige sydhavnskvarter. I selve parken anlægges tre mindre multifunktionelle baner i form af en kunstgræsbane, en multibane og en streetbane til løbehjul, skateboards og rulleskøjter. Tæt på skolens hovedindgang placeres en ny amfi-scene, og centralt i parken anlægges et areal med træer og beplantning, som kan bruges til naturrelaterede lege- og læringsmiljøer.

Projektforslaget er udarbejdet i tæt samarbejde med lokalområdet og Kgs. Enghave Lokaludvalg, som er meget begejstret for projektet i dets nuværende form. Den lokale arbejdsgruppe Pio Park-gruppen har ligeledes udtrykt fuld opbakning til projektforslaget.

Teknik- og Miljøudvalget skal behandle projektforslaget mandag d. 28. september. Se materialet til Teknik- og Miljøudvalgets møde

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top